• 0

Još danas prijave za državnu pomoć: Polovina isplate 8. aprila

Privredni subjekt koji u propisanom roku ne popuni posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja

  • 0
startap, firma

Foto: Unsplash

Prijava firmi za državnu pomoć u okviru trećeg paketa mera pomoći privredi ističe danas. Za svakog prijavljenog radnika sleduje po 46.350 dinara, a prva rata od 15.450 dinara biće isplaćena poslodavcima 8. aprila.

Prijava je počela 1. marta, a reč je o tri puta po pola minimalne zarade za januar. Pravo na ovu pomoć ima tačno 1.505.093 radnika zaposlenih kod preduzetnika, te u mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima.

Prva uplata polovine "minimalca" sledi 8. aprila, a zatim će u sličnim terminima stizati po pola minimalne zarade i u maju i junu. Ova podrška praktično "pokriva" zarade za mart, april i maj, a firme će ukupno, po svakom radniku, dobiti nešto više od 46.000 dinara, odnosno tri puta po 15.450, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Poreska uprava saopštila je danas da ističe rok za podnošenje izjave o prihvatanju isplate direktnih davanja i obrasca PPP-PD za obračunski period februar 2021. godine.

Privredni subjekt koji u propisanom roku ne popuni posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja bez obzira na to da li je podnet obrazac PPP-PD za obračunski period februar 2021. godine

Napominju da privrednim subjektima koji ne podnose obrazac PPP-PD, odnosno koji nemaju zaposlene i nisu preduzetnici, odnosno preduzetnici poljoprivrednici koji su se opredelili za isplatu lične zarade, direktna davanja se isplaćuju bez davanja izjave o prihvatanju isplate direktnih davanja u rokovima.

 

Video: Mali: Građanima 60 evra, penzionerima 110, firmama minimalac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>