• 0

Ulaganja od milijardu dolara i na hiljade novih radnih mesta: Šta sve Epl ima u planu?

U planu je i otvaranje 20.000 radnih mesta do 2026, pri čemu je Epl usvojio ambicioznije planove zapošljavanja u Koloradu, Masačusetsu i Vašingtonu

  • 0
Tim Kuk Foto: Profimedia/Kyodo/Newscom / Newscom

Prošlog leta Epl (Apple) je postao najvrednija kompanija, a tehnološki div iz SAD je sada povećao ciljanu potrošnju u svojoj matičnoj zemlji, za narednih pet godina, i to za 80 milijardi dolara.

Target iznosi 430 milijardi dolara, a kompanija kojom upravlja Tim Kuk takođe je najavila milijardu dolara ulaganja u novi istraživački centar. Nova cifra obuhvata data centre, kapitalne izdatke i troškove kreiranja televizijskih sadržaja u 20 saveznih država, piše CNN.

To znači da Epl duplira proizvodnu aktivnost u SAD, a navedeni iznos uključuje i potrošnju dobavljača sa sedištem u najjačoj svetskoj sili, iako u Eplu ne navode da li će obuhvatiti samo robu proizvedenu u matičnoj državi.

U planu je i otvaranje 20.000 radnih mesta do 2026, pri čemu je Epl usvojio ambicioznije planove zapošljavanja u Koloradu, Masačusetsu i Vašingtonu. Među novostima je i milijardu dolara ulaganja u novi kampus i inženjersko jezgro u Severnoj Karolini sa do 3.000 radnika.

Oni će biti posvećeni mašinskom učenju, veštačkoj inteligenciji, softverima i drugim tehnološkim oblastima. Epl ima u planu i fond od 100 miliona dolara, kojim bi podržao škole u S. Karolini, zatim fond od 110 miliona dolara za izgradnju infrastrukture kao što su širokopojasni internet, putevi, mostovi i javne škole.

Eplu je dom Kalifornija, za koju takođe spremaju nove planove: ideja je da zaposle ukupno 8.000 radnika, uključujući 5.000 u San Dijegu i 3.000 na području Los Anđelesa.

Video: Mišići za poneti: Više nema brige kada nabacite višak kilograma jer sve možete da rešite za 500€

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>