• 9
 ≫ 

Radno vreme za praznike: Šta je otvoreno i kad? 5 dana nema naplaćivanja parkinga u zonama

 ≫ 

Ovako izgleda izmenjeni režim rada u Srbiji, uoči uskršnjih i prvomajskih praznika, i u odnosu na trenutno dostupne informacije

  • 9
hrana, kupovina Foto: Freepik

U susret praznicima, Prvom maju i Uskrsu koji se ove godine obeležava 2. maja, korisno je da znamo koji objekti će raditi tih dana i pod kojim uslovima.

Prema trenutno dostupnim informacijama, ovo je izmenjeni režim rada u zemlji:

Prehrambene i ostale prodavnice

LIDL objekti će u celoj zemlji raditi skraćeno u petak, 30. aprila, do 18h, a neće raditi tokom vikenda, 1. i 2. maja. S druge strane, IDEA, Roda i Mercator prodavnice radiće 1. maja prema regularnom režimu, ali je za njih 2. maj, kao i za većinu, neradan dan. Takođe, taj dan neće raditi ni IDEA onlajn prodavnica.

Za UNIVEREXPORT 2. maj je neradan, a ostalim danima radi se regularno. Metro Cash & Carry u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu 30. aprila radi do 18 sati, 1. maja od 07 do 15 časova, a 2. maja neće raditi.

Tokom praznika prodavnice MaxiMega Maxi, Shop&Go i Tempo imaće prilagođeno radno vreme, saopšteno je iz ovih lanaca.

"U petak 30. aprila ove radnje će raditi skraćeno, do 18 časova. U subotu 1. maja prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu. Na Uskrs, 2. maja, sve prodavnice će biti zatvorene, a od ponedeljka 3. maja ceo sistem će u potpunosti raditi uobičajeno", navodi se.

U Požarevcu, Šapcu i na Paliću Metro Cash & Carry objekti 30. aprila radiće do 18 časova, a 1. i 2. maja neće raditi. Super Vero i Jumbo prodavnice takođe rade skraćeno na Veliki petak, do 18h, 1. maja rade normalno, a 2. maj je neradan i za njih. Robna kuća IKEA, kao i kontakt centar, neće raditi samo 2. maja.

Usled uskršnjih praznika, kompanija dm drogerie markt izmenila je radno vreme, tako da će sve dm drogerije u zemlji raditi prema skraćenom rasporedu u petak, 30. aprila. Subota je neradna za većinu dm prodavnica, dok će one u tržnim centrima ostati otvorene tog dana puno radno vreme. Nedelja, 2. maj, neradan je dan za sve dm objekte, dok će već u ponedeljak, 3. maja sve drogerije ovog lanca raditi prema uobičajenom radnom vremenu.

Izmenjeno praznično vreme važi i za Lilly Drogerie, pri čemu se 30. aprila radi skraćeno, subota i nedelja (1. i 2. maj) su neradni dani, a u ponedeljak i u utorak radno vreme je uobičajeno.

Šoping centri

Prema za sada dostupnim informacijama, Ada Mall za praznike radi ovako: na Veliki petak skraćeno do 18h, 1. maja regularno do 22h, a za Uskrs ovaj šoping mol neće raditi. Isti režim rada važi i za šoping centar Stadion na Voždovcu, kao i za Plazu iz Kragujevca. U svim molovima trenutno su u toku i praznični popusti.

Novi uslovi rada u šoping molovima Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pijace

One koje rade u sastavu JKP "Gradske pijace", 30. aprila, 1, 3. i 4. maja 2021. godine radiće po uobičajenom radnom vremenu, od 06 do 19 sati. Zelene pijace neće raditi na Uskrs, izuzev pijaca "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi od 06 do 13 časova.

Pijaca "OTC" na Novom Beogradu 30. aprila, 1. i 4. maja radi po uobičajenom radnom režimu, odnosno od 08 do 16h, dok će 2. i 3. maja - pijaca biti zatvorena. Parking na pijaci "Zemun", na Uskrs, radiće od 00 do 24 časa, a parking na pijaci "Dušanovac" radiće od 07 do 19 sati.

Pošta

Povodom nastupajućih praznika, neradni dani biće od 30. aprila do 4. maja. U pomenute dane radiće samo dežurne pošte čiji spisak možete videti ovde.

JKP "Parking servis"

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od petka, 30. aprila, do utorka, 04. maja 2021. godine, ovo preduzeće neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Od srede, 05. maja 2021. godine, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

"Uskoro veće otvaranje"

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je danas da bi kovid-mere uskoro mogle da popuste, što je znak za otvaranje ugostiteljskih objekata, ipak, još nije precizirano kada bi to tačno moglo da se desi. Takođe, Vučić je dodao da nije saglasan sa idejom da budu otvoreni samo za vakcinisane građane, jer "pozitivna diskriminacija nije po Ustavu".

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    28. april 2021 | 15:04

    Svaka cast LIDLU!! Za ostale nemam komentar! Sefovi imaju praznik a radnici su robovi!

  • Samo zemun

    28. april 2021 | 14:56

    I opet Merkator radi ceo dan...za njih nema praznika...bedno!!!

  • Alooo

    28. april 2021 | 16:29

    Praznik treba ukinuti jer mnoge firme rade! Kao da će neko da crkne ako prodavnice ne rade... I ne kapiram zašto je 2. januar i 2. maj neradan dan (inače, sad kontam da je zbog Uskrsa), a drugi i treći dan Božića i Vaskrsa se radi. Kakvi su to onda praznici? I ovo kao pravoslavna zemlja? A o prvom maju kad svi trgovci rade neću ni da pričam. Mrzim i prvi maj i osmi mart jer ništa nije pravedno kad su ti prwznici u pitanju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>