• 0

Posle pada za trećinu, dodžkoin bi mogao da uzleti, ali ovaj put na Mesec: Evo šta sad planira Mask

Poznato je da će satelit uz pomoć senzora i kamera prikupljati podatke o Mesecu

  • 0
SpaceX Crew Launch Foto: Tanjug/AP

Nakon što je svojim izjavama proteklog vikenda oborio vrednost šaljivog dodžkoina, i to za više od 30 odsto, milijarder Ilon Mask ne prestaje da provocira.

Objavio je novi tvit u kojem navodi da će njegova firma za istraživanje svemira, SpaceX, 2022. godine u Mesečevu orbitu lansirati satelit - u potpunosti plaćen upravo dodžkoinom.

Podsećamo, milijarder je ovu virtuelnu valutu juče nazvao "praznom pričom", dok je vodio Saturday Night Live. U drugom delu emisije je, potom, rekao da je dodžkoin "valuta budućnosti".

Na veb stranici kanadske firme "Geometric Energy Corporation" (GEC), koja je vlasnik satelita, navodi se da će biti lansiran u prvom kvartalu naredne godine, pomoću rakete nosača Falcon 9.

Poznato je i da će uz pomoć senzora i kamera prikupljati podatke o Mesecu. Firma će poslati satelit pomoću komercijalnog programa za lansiranje svemirskih letelica, a njega obezbeđuje upravo Maskova kompanija. Nije poznato koliko vredi sklapanje ovog biznisa.

Mask je na svojoj omiljenoj mreži napisao: "Misija plaćena dodžom, prva kriptovaluta u svemiru, prvi mim u svemiru".

"Korišćenjem dodžkoina u ugovoru ovakvih razmera, Geometric Energy Corporation i SpaceX su učvrstili dodžkoin kao valutu za lunarno svemirsko poslovanje", navodi se u saopštenju GEC-a. Mask je, inače, početkom aprila tvitovao da će poslati dodž na Mesec, ali nije precizirao o čemu se radi.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>