• 6
 ≫ 

Danas stiže prvih 30 evra: Kreće isplata prve rate pomoći iz ovog paketa za građane

 ≫ 

Prijava još par dana

  • 6
Ekonomija, Evropa, biznis, investicije

Foto: Shutterstock

Danas kreće isplata prvih 30 evra pomoći građanima koji su se prijavili za podršku u okviru trećeg paketa državne pomoći. Ovo je prva uplata od ukupno 60 evra koliko će dobiti svi koji su se prijavili, elektronski ili telefonom, dok će drugih 30 evra biti isplaćeno u novembru.

Danas, novac će biti isplaćen za najmanje 630.000 građana. Ostali, koji su se prijavili i koji imaju važeću ličnu kartu i aktivno boravište u Srbiji, novac će dobiti najkasnije do 20. maja.

Tako, od 12. maja do 20. maja trebalo bi da budu isplaćeni svi punoletni građani koji su se prijavili i koji ispunjavaju pomenute uslove.

Oko 1,7 miliona penzionera dobilo je svojih prvih 30 evra prošle nedelje, 6. maja, a korisnici socijalne pomoći i građani na izdržavanju zatvorske kazne dan kasnije.

Prijava za ukupno 60 evra traje sve do 15. maja. Praktično ko se prijavi i poslednji mogući dan, prvih 30 evra će dobiti najkasnije do 20. maja.

Takođe, dodatnih 50 evra za penzionere stiže u septembru, a dodatnih 60 evra za nezaposlene koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje biće isplaćeno u junu.

Prijava traje do 15. maja

 

Tako će penzioneri ukupno dobiti 110 evra, nezaposleni na birou - 120 evra, a ostali punoletni 60 evra.

Prijava za pomoć traje do 15. maja. Moguća je telefonska i elektronska prijava preko sajta Uprave za trezor. Kada uđete na sajt, treba da kliknete na polje "Podnošenje prijave" i unesete svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Ako se prijavljuju telefonski, na broj 0800 101 100, građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave. Podaci koje treba da ostave isti su kao i kod elektronske prijave.

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    12. maj 2021 | 07:14

    Meni je juce isplaceno.

  • Azrel

    12. maj 2021 | 17:21

    Moja tetka je odbijena zbog neispravnih podataka u l.k. tako joj piše u statusu provere.Kada je reklamirala,dobila je poruku na telefonu da je odbijena zbog neispravnih podataka u l.k.A l.k. je ispravna i važeća.Izem ti takvu pomoć...i takvu reklamaciju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>