• 2

Izgradnja novog novosadskog mosta kreće do kraja godine: "Biće to najlepši most"

"Most koji gradimo biće najlepši most u Novom Sadu", naveo je ministar

  • 2
Kovid bolnica, kamen temeljac, Novi Sad

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Gradskoj kući u Novom Sadu gradonačelnik Miloš Vučević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, sastali su se danas sa kineskim partnerima iz Kompanije CRBC, koji su predstavili dva idejna rešenja za četvrti most u Novom Sadu.

Kako je rekao gradonačelnik Vučević, sada smo nekoliko koraka bliži izgradnji mosta sa obilaznicom, što je višedecenijska želja mnogih generacija u Novom Sadu.

- Razgovarali smo o nekoliko mogućih tehničkih i vizuelnih rešenja za četvrti most, kojem će Novosađani dati ime. Mi smo uzeli još jedan kratak period da sa stručnjacima sa Fakulteta tehničkih nauka damo naše mišljenje oko arhitektonskog rešenja, a tada bismo užurbanom dinamikom nastavili sve pripremne radnje kako bi izgradnja počela, možda već i do kraja godine, rekao je Vučević.

Ja sam veoma zahvalan kineskim saradnicima, kao i na podršci Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je Vučević.

Ministar Momirović se takođe zahvalio kineskim partnerima i rekao da Vlada Srbije očekuje savremen most.

- Most koji gradimo biće najlepši most u Novom Sadu. Ovo je samo jedan od sastanaka koji smo održali u vezi sa mostom. Podsetiću da mnogo toga gradimo u Novom Sadu, kao što je i most koji će biti deo Fruškogorskog koridora, skoro smo podelili i 500 ključeva od stanova za bezbednjake. Mislim da neko ko sada dođe u Novi Sad posle 10 godina ima šta da vidi, a tek će se za nekoliko godina videti, rekao je Momirović.

Izgradnja obilaznice oko Novog Sada, sa mostom preko Dunava, značajno je jer će rasteretiti saobraćaj u gradu, ali je bitna i za ceo region, jer se ona nadovrzuje na Fruškogorski koridor čija izgradnja uskoro počinje.

Video: Znate li kako je most Gazela trebalo da se zove?

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    Hahaha biće naj lepši u Novom Sadu!! Od 3 mosta a ovaj tek počinje da se gradi. Pa valjda je normalno da bude najlepši. Treba da bude najlepši u Srbiji!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke