• 0

Sve više radnika pozitivno na kanabis, kompanije će morati da se pobrinu za zdravlje zaposlenih

Organizacije će morati da razmotre uticaj Covid-19 ne samo na bezbednost na radnom mestu, već i na radnike

  • 0
Kancelarija, radnik, korona virus, radnici, kolege

Foto: Shutterstock

Testiranje na radim mestima otkrilo je rekordan nivo upotrebe kanabisa među zaposlenima u Americi.

Tokom ispitivanja američke laboratorije, podaci su pokazali da je skoro 2,7% od više od sedam miliona testova na droge sprovedenih u ime poslodavaca 2020. godine bilo pozitivno na kanabis. To je više od 2,5% zabeleženih 2019. godine.

Oko 2,7% testova na droge koje je laboratorija sprovela u ime poslodavaca dalo je pozitivne rezultate za marihuanu - sa 2,5% u 2019. i 2% u 2016. godini.

„Stope pozitivnosti kod radnika povećala su se u testovima na droge u urinu, popevši se na najviši nivo od 2003. godine (4,5%) i više od 28% više od 30-godišnjeg minimuma od 3,5% zabeleženog između 2010. i 2012“, saopšteno je.

Takođe je zabeleženo povećanje zloupotrebe droga i predoziranja od početka pandemije Covid-19.

„Organizacije će morati da razmotre uticaj Covid-19 ne samo na bezbednost na radnom mestu, već i kao zdravstvenu brigu za svoje zaposlene još neko vreme“, upozorio je dr Bari Sample, direktor u toj laboratoriji.

Kako je sve više država legalizovalo kanabis za odrasle i u medicinske svrhe, sve više poslodavaca odlučuje da preskoči testove na drogu od kanabisa.

Za poslove koji zahtevaju široke mere bezbednosti, uključujući kamione, masovni tranzit i železnice, i dalje je potrebno obavezno testiranje. Međutim, za radnike u uslužnoj industriji pozitivan test za kanabis retko znači da će i izguiti posao.

Video: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke