• 2

Investitor nudi manji gabarit, stanari traže da ostane zelenilo: Druga runda pregovora za Blok 37

Održana druga runda pregovora investitora i stanara Bloka 37

  • 2
Milutina Milankovica, blok 37, buduca zgrada Telenora

Printskrin: Google/maps

Danas smo održali drugu rundu pregovora između investitora i predstavnika stanara Bloka 37 u vezi mogućeg rešenja sa izgradnjom poslovnog objekta, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je istakao da dve suprotstavljene strane danas nisu uspele da postignu dogovor i „približe” stavove, tako da je sastanak prošao bez pomaka u pregovorima.

Investitor je ponudio da smanji spratnost zgrade prema urbanističkom planu iz 2016. godine, što znači da bi zgrada imala za dve trećine manju kvadraturu, uz uslov da za razliku bude obeštećen od strane Grada Beograda. Građani su sa druge strane insistirali na rešenju koje podrazumeva da na predmetnoj parceli ne bude nikakve izgradnje komercijalne prirode već da ostane zelena površina – rekao je Vesić.

On je dodao da je zbog trenutne nemogućnosti da se postigne dogovor i jedne i druge zamolio da se danas uzdrže od bilo kakvih aktivnosti.

– To znači da investitor ne započinje radove, a da građani ne održavaju proteste. Nadam se da ćemo doći u situaciju da u razgovorima sa investitorom pronađem adekvatno rešenje koje bi zadovoljilo obe strane. Da li će se i kada to dogoditi, u ovom trenutku nije poznato. Dajem sve od sebe da pronađemo rešenje, da zaštitimo interese građana, ali i investitora. Mislim da je velika stvar što su protesti prekinuti i što se ništa ne dešava ni po pitanju izgradnje, ali i činjenica da smo seli za pregovarački sto – poručio je Vesić.

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    23. jun 2021 | 17:17

    Mrš bre odatle.

  • Sloba37

    24. jun 2021 | 01:38

    Imate sve pravne dozvole, pa sta? I ptice na granama znaju kako se te dozvole dobijaju , podmicivanjem i korupcijom. Ali nemate najbitniju dozvolu, a to je dozvola nas stanara iz bloka koji tu zivimo vec 50 godina. Strazaricemo dok ne odete!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>