• 0
 ≫ 

Odbio je više od 60 ponuda za kupovinu porodične kuće: Jedna je vredela više od 700.000 evra

 ≫ 

Kapote se primarno žali na prašinu, buku, ruševine, kamione, visoke ograde

  • 0
orlando capote kuca kucica florida

Printskrin: CBSMiami

Orlando Kapote sa Floride uporno odbija da proda svoju očuvanu porodičnu kuću, iako ju je maltene "progutalo" masovno komercijalno tržište, vredno 600 miliona američkih dolara.

On je rekao za "CBS4 News" da je njegov otac kupio skromnu porodičnu kuću 1989. godine, nakon što je pobegao sa Kube i radio više poslova kako bi ostvario svoj američki san. "Kuća je moja duša", kaže Kapote, i dodaje: "Kakva je korist prodati svoju dušu za sav novac na svetu?".

Zona u okruženju, tj. oko njegove kuće, zapravo je "najmega komercijalniji razvoj u istoriji Coral Gables-a", prema lokalnom izveštaju. Plaza Coral Gables, koju je razvila kompanija "Agave Ponce LLC", sadrži prodavnice, restorane, rezidencije, kancelarijski prostor i luksuzni hotel sa 242 sobe.

Razvoj će "imati pozitivan uticaj na kvalitet života i sigurnost zajednice stvaranjem novih prostora za ručavanje, rekreaciju i promocijom umetničkih, kulturnih i aktivnosti na otvorenom", piše na sajtu, a prenosi news.com.

Kapote je odbio ponude više od 60 ponuda tokom poslednjih šest godina, a jednom prilikom mu je nuđeno čak 900.000 američkih dolara (oko 755.000 evra). Kuća ima 120 m2, dve spavaće sobe, dva kupatila. Kapoteov otac preminuo je 2005. godine. U međuvremenu, umrla mu je i majka, koja je pre smrti tražila da sin ne proda "porodično blago".

orlando capote kuca kucica florida

Printskrin: CBSMiami

- Ovo je bila "kuća iz snova" za mog oca. Trebalo mu je 20 godina da je pronađe - kazao je Orlando za "Miami Herald", i dodao da je "ova kuća poput hard diska".

- Dok se osvrćem oko sebe i živim u njoj, i krećem se kroz nju, proživljavam mnoštvo uspomena. To nisam mogao naći u drugoj kući - istakao je Amerikanac. Napominje i da je grad prekršio brojne propise dok je, gradnjom, uništavao njegovo imanje.

Kapote se primarno žali na prašinu, buku, ruševine, kamione, visoke ograde. Problem visokih građevina sada je svakodnevica svuda u svetu, a i mi smo nedavno pisali o tome.

Video: Da li će se naći rešenje za kućice na vodi na obalama reka?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>