• 1

"Dobri prijatelji ne moraju uvek da se slože": Bajden i Merkelova ne dele stav oko Severnog toka 2

Vašington vrši pritisak na Nemačku

  • 1
Angela Merkel, Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD, Džozef Džo Bajden, i nemačka kancelarka, Angela Merkel, nisu uspeli da reše nesporazum oko ruskog gasovoda Severni tok 2, ali su se saglasili da "Moskvi ne treba da se dozvoli da koristi energetski izvor kao oružje pritiska na susede".

- Dobri prijatelji ne moraju da se slože uvek - rekao je Bajden novinarima nakon dve runde sastanka sa Merkelovom, u Beloj kući, dodavši da su "njih dvoje tražili rešenje za mere koje bi mogli da sprovedu ukoliko Rusija počne da predstavlja pretnju", preneo je Rojters.

Nemica je izjavila da bi "Rusija mogla da se suoči sa sankcijama ukoliko prekrši dogovor o nastavku snabdevanja gasom preko Ukrajine". Bajden je izrazio zabrinutost zbog gasovoda vrednog 11 milijardi dolara, koji treba da šalje gas od ruskog Arktika ka Nemačkoj preko Baltičkog mora, zaobilazeći Ukrajinu i lišavajući je vrednih tranzitnih naplata.

Vašington vrši pritisak na Nemačku da pronađe način kojim će osigurati da Rusija ne može da koristi gasovod, koji je 98 odsto kompletan, sa ciljem da naškodi Ukrajini ili bilo kojem savezniku u istočnoj Evropi.

Video: Oblikujmo budućnost: Kako su sve kompanije postale IT kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    16. jul 2021 | 10:08

    BAJDEN JE RELIKVIJA VJETNAMSKOG RATA I HLADNOG RATA SA SSSRom!!! ZBOG DEMENZA NALAZI SE JOS UVEK U TIM VREMENIMA!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>