• 1

Danas su isplaćene subvencije za ovu grupu radnika: Na račune leglo ukupno 2,045 milijarde dinara

Resorno ministarstvo navodi da se sredstva dodeljuju u periodu od dva uzastopna meseca (jul i avgust), za svaki mesec u visini od 30.900 dinara po svakom zaposlenom

  • 1
štednja, novac

Foto: Freepik

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, izjavila je da su danas isplaćene subvencije za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju, prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid-19, saopštilo je Ministarstvo.

Dodaje se da je za 12.154 privredna subjekta, koji zapošljavaju 65.760 radnika, kao i 336 turističkih vodiča i 90 pratilaca isplaćeno oko 2,045 milijarde dinara.

- Statistike pokazuju da se turističko-ugostiteljski sektor postepeno obnavlja, ali potrebno je da prođe još vremena kako bi se u potpunosti ublažile negativne posledice pandemije i postigao uspeh koji smo imali u rekordnoj 2019. godini. Isplatom minimalca u julu i avgustu nastojimo da očuvamo zaposlene u ovom sektoru i obezbedimo im pokretački mehanizam za buduće uspešno poslovanje - izjavila je Matićeva.

Ministarstvo navodi da se sredstva dodeljuju u periodu od dva uzastopna meseca (jul i avgust), za svaki mesec u visini od 30.900 dinara po svakom zaposlenom, za koga je privredni subjekt isplatio zaradu za mesec decembar 2020. godine i podneo odgovarajuću poresku prijavu.

Podseća se da privredni subjekti isplaćena sredstva mogu da iskoriste do isteka perioda od tri meseca nakon poslednje isplaćene pomoći, nakon čega će namenski računi biti zatvoreni, a neiskorišćena sredstva biti preneta u budžet Republike Srbije.

Video: Kilogram malina sada košta kao kilogram mesa, a hladnjačari se otimaju za srpsko crveno zlato

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>