• 18

Srbija, Albanija i Makedonija uvode brze trake za brži prolazak od onih iz EU: "Menjamo ime regiona"

Na granicama će biti uvedene i tzv. brze trake

  • 18
Horgoš, GP Granični prelaz, granica, carina

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Srbija trenutno radi na projektima sa Albanijom i Severnom Makedonijom, i uskoro će biti potpisivanje važnih sporazuma u Skoplju.

Kako je najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, uskoro će za ove tri zemlje biti formirano novo ime koje će obuhvatati taj region umesto "mini šengena". 

- Mnogo radimo na zajedničkim projektima celog regiona. Radili smo na tri važna dokumenta o trgovini, radnim dozvolama ali i u međusobnoj pomoći ako dođe do katastrofalnih nepogoda. Trudićemo se da damo nove mogućnosti za ljude koji žive na tim prostorima. I daćemo novo ime jer mi nemamo veze sa mini šengenom - naveo je on.

- Pokazaćemo ljudima da možemo da idemo dalje, da ako imamo šest ili osam traka za ljude koji dolaze iz EU i nekih drugih zemalja, imaćemo specijalne trake za one iz regiona, i one koji dolaze iz ove tri zemlje, da mogu brže da prođu - naveo je Vučić.

Reč je o brzim trakama koje će biti kontrolisane i sa strane inspekcije kako bi se sve što brže odvijalo i kako bi privrednici mogli brže da prolaze.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    PA ZA OVO SE STVARNO VREDELO BORITI !!!! DOTAKLI SMO DNO !!!

  • nikolas

    BRZE CE JEFTINA RADNA SNAGA STICI DO NEMACKE I AUSTRIJE A KOD NAS CE RADITI BEDINJA IZ INDIJE !!! U EU NIKAD NECEMO UCI !!! BAS SMO SE IZBORILI!!! SRBIJA!!!

  • Драгиша

    А значи нисмо више “западни балкан” или “регијон”, а јел причамо још увек “нашки”?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke