• 0

Rizična valuta opet skočila i oživela kripto tržište: Da li se ulagačima vratilo poverenje?

Etereum sada vredi oko 2.300 dolara

  • 0
bitkoin

Foto: Freepik.com

Bitkoin je porastao juče uveče, dostigavši vrednost od 39.000 dolara, prvi put od sredine juna, pošto je raspoloženje za najpopularniju kriptovalutu postalo jače nakon nedavne prodaje.

Trgovao se na oko 38.059,84 dolara u 23:05 po istočnom vremenu, prema podacima CoinDesk-a, što je skoro 11% više u odnosu na isto vreme dan ranije. Bitkoin u ovom momentu vredi oko 38.200 dolara.

Prethodno je, piše CNBC, poznati digitalni novčić dostigao najviši nivo za 24 sata - od 39.544,29 dolara, što je zapravo i rekord od 16. juna. Njegov rast uticao je i na ostale kriptovalute, uključujući eter, koji je porastao 5,9%.

Etereum sada vredi oko 2.300 dolara.

Čitavo tržište kriptovaluta poraslo je u poslednja 24 sata i ima vrednost od preko 114 milijardi dolara, prema podacima sa Coinmarketcap.com. Oživljavanje dolazi nakon što je bitkoin nedavno pao na nivo ispod 30.000 američkih dolara, što je izazvalo strah da bi mogao još više da padne.

Ipak, svakako ne treba zanemariti to što se bitkoin pokazao loše u odnosu na inflaciju, a to se zaključuje na osnovu pokazatelja da je izgubio oko polovine svoje vrednosti od sredine aprila.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>