≫
Kako izgleda rad u restoranu ovih dana: Duple smene zbog manjka radnika, mogu li veće plate pomoći?
≫
Lokali u Sjedinjenim Državama nemaju dovoljno osoblja, a poslovi koji su već bili stresni postali su još teži
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Srkimaja
U NSu samo lokali koji su brinuli o svojim radnicima sad imaju dovoljan broj radnika ovi ostali ispastaju, glavna recenica poslodavaca prosle godine je bila sad mozemo da biramo konobare i kuvare ko hoce hoce..... e to vam se obilo od glavu plus sto su uzimali minimalac od drzave pod izgovorom to je pomoc nama a vi nemate dovoljan broj dnevnica pa se razlika do minimalca vracala ja sam jedan od tih koji nece vise da se bavi ugostiteljstvom a 20 god sam radio kao konobar......
Vj
Mozda su na papiru kuvari bolje placeni ali kad se uracuna baksis konibari zaradjuju daleko vise
Клоп
Код нас ништа није боље...сем те короне која је направила колапс у пословању постоји још неколико а то је да је једна генерација отишла у пензију која је знала свој посао и који су били вредни а сада једноставно не раде више., друго-млади не желе да уписују занате и нема довољно новог кадра, зато нема зидара, пекара, водоинст.,кувара,електричара, паркетара, лимара итд..и треће-земља нам се празни, били смо стара нација а сада смо још старији јер је огроман број младих отишао преко..