• 60

Novi udar na džep vozača: Poskupelo pranje kola, samouslužne perionice dogovarale cene?

Skratili vreme pranja po žetonu

 • 60
Car wash, Auto perionica, pranje auta automobila, kola,

Foto: Pixabay, Facebook/Udruženje potrošača Efektiva

Promene u načinu obavljanja tehničkih pregleda vozila, ovih dana su vozačima donele i neprijatno iznenađenje u vidu novih, viših cena.

Kao što je Telegraf već pisao, primena novih propisa tehničke preglede je obavezala na snimanje čitavog toka kontrole, odnosno svih provera tehničke ispravnosti vozila, zbog čega sada sve traje duže nego ranije. Zbog svega toga tehnički pregledi sada mogu da pregledaju manje vozila nego ranije, pa razliku u zaradi moraju da nadoknade povećanjem cena.

Gorivo, svedoci smo, takođe skače malo-malo, a sada stiže i novi rast cena koje sada plasiraju - samouslužne perionice.

Kako piše Udruženje potrošača Efektiva, a i mi se sami uverili za jednu od perionica sa spiska, samouslužne perionice u Beogradu, dogovorile da vreme trajanja pranja vozila, za jedan žeton od 100 din, smanje sa 180 sekundi, na 120 sekundi.

Ovo se, navodno, primenjuje od 20. jula. Pomenuto udruženje je napravilo i spisak i mole građanu za proveru ukoliko postoje drugačiji slučajevi u njihovom kraju. Na to vas i mi ovom prilikom pozivamo - pištite nam u komentarima da li ste primetili da je poskupela ova usluga.

Inače, Redakcija Telegrafa uspela je da dođe do predloga novog cenovnika, koga će se verovatno pridržavati većina tehničkih pregleda u Novom Sadu i okolini. Cene po kategorijama vozila možete pogledati u galeriji ispod:

Video: Kakav manijak! Ušao da opere kombi, pa izneo celu perionicu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Goran

  Koliko minuta pranja smo imali 2012, a koliko 2021? Minimalac?

  0
  0

  Podelite komentar

 • Lucky

  Odvezes kola u perionicu gde ti ljudi poeru sve i spolaja i unutra osuse krpama i ceka te da preuzmes,nit se mucis ,nit se kvasis i prljas a cena ista ili manja.

  6
  2

  Podelite komentar

 • Gox

  A što bi ga prao ?

  0
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke