• 17

Gejts bi mogao da troši milion dolara dnevno, narednih 350 godina, i opet bi imao "brdo para"

Oko 20. jula objavljena je i vest da su Soros i Gejts uzeli firmu koja razvija brzi test na virus korona

  • 17
Bill Gates, Bil Gejts

Bil Gejts / Foto: Tanjug/AP

Da li ste se ikada zapitali kako bi bilo imati toliko novca da biste mogli potrošiti hiljade - ili čak više od milion dolara - tako lako kao što prosečan Amerikanac izdvoji dolar za slatkiš?

Takav je slučaj sa Bilom Gejtsom, Ilonom Maskom, Džefom Bezosom i mnogim drugim milijarderima.

Naime, sa svojom neto vrednošću od 131 milijardu dolara, Gejtsova kupovina od 1,08 miliona dolara je uporediva sa trošenjem svega 1 dolara, nekog prosečnog građanina SAD.

Zapravo, Gejts bi mogao da troši milion dolara dnevno u narednih 350 godina i još uvek bi imao novac. Naravno, nije usamljen u tome.

Osnivač Majkrosofta je četvrta najbogatija osoba u SAD, iza osnivača Amazona, Džefa Bezosa, osnivača Tesle i SpejsIksa, Ilona Maska, i osnivača Fejsbuka, Marka Zakerberga, prema Forbsovoj listi milijardera u realnom vremenu. Federalne rezerve ističu da prosečno američko domaćinstvo ima neto vrednost od 121.700 dolara.

Podelite Bezosovu neto vrednost od 211,4 milijarde dolara (na osnovu Forbsovih podataka) sa tim brojem - i lako zaključujemo da čelnik vodećeg e-trgovca može da potroši 1,7 miliona dolara tako lako kao kada prosečan Amerikanac troši 1 dolar.

Za Maska, taj odnos je ovakav: 1 dolar prosečnog građanina ekvivalent je 1,3 miliona dolara bogatstva Ilona Maska. Podsećamo i da, recimo, Sundar Pičai zarađuje 1.085 puta više od prosečnog radnika u Guglu.

Oko 20. jula objavljena je i vest da su Soros i Gejts uzeli firmu koja razvija brzi test na virus korona, a opšte je poznato da se milijarder, u okviru fondacije Bil i Melinde Gejts, godinama unazad zalaže za proizvodnju i distribuciju vakcina protiv raznih zaraznih bolesti - širom sveta.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novosadjanin

    1. avgust 2021 | 11:28

    I garant mu opet nije dovoljno nego se nervira što nema bar još malo 🤣

  • Nels

    1. avgust 2021 | 10:56

    Koliko ljudi ne bi umrlo od gladi sa tim parama, koliko dece bi bilo izleceno?! Treba da pogleda sliku deteta u Africi koga lesinari vrebaju jer je ostao kost i koza i ceka da izdahne! Jezivo! To nisu veliki ljudi, ni njihov rad nije veliki ako ljudskost im ide i ipod 0!!! Da je pravde bilo bio bi taj disbalans u svetu manji!

  • Бивши ађент

    1. avgust 2021 | 12:04

    А у Инђији раде за пола долара дневно,у Африци за шаку воде,у неким јужноамеричким земљама за милиграм коке...туга

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>