• 0

Haker, gospodin Beli šešir: Ko stoji iza najveće pljačke kripto-valuta?

Neidentifikovani haker tvrdi da je napad izveden "iz zabave"

  • 0
anonymous, anonimusi hakeri,

Foto: Pixabay

Hakeri, koji stoje iza jedne od najvećih pljački kriptovaluta ikada, vratili su Poli netvorku skoro sve ukradene tokene vredne preko 610 miliona dolara, objavila je ta platforma za trgovinu virtuelnih kovanica koja je napadnuta ove nedelje.

Platforma Poli Netvork, koja je bila gotovo nepoznata pre pljačke, nakon vraćanja ukradenih novčića proglasila je hakera "belim šesirom" u svojoj objavi na Tviteru, aludirajući na etične hakere koji napade izvode s ciljem da ukažu na sajber ranjivosti.

U poruci Poli Netvorka, koji omogućava razmenu kriptovaluta, navedeno je da su tokeni prebačeni u digitalni novčanik koji kontrolišu i ova platforma i haker.

Jedina preostala količina tokena koja treba da se vrati su teter stabilne kovanice u izosu od 33 miliona dolara, koje je ranije ove nedelje zamrzla firma za kriptovalute Teter, dodali su iz Poli Netvorka.

"Proces vraćanja još nije završen. Nadamo se da ćemo održati komunikaciju sa gospodinom ''Belim šeširom'' kako bismo obezbedili siguran povrat sredstava korisnika i daćemo tačne informacije javnosti", objavio je Poli Netvork na Tviteru.

 

Neidentifikovani haker tvrdi da je napad izveden „iz zabave" kako bi se „otkrila ranjivost" ove kripto platforme.

Video: Parfimer iz Čakovca izrudario prvi Bitcoin parfem u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>