• 21

Njoj ne može da parira njiva u Jajincima, ni garaža na Čukarici: Ovo je najskuplja ulica u Beogradu

Tu će biti i stanica metroa

  • 21
Savska ulica

Printskrin: Google Street View

Garaža na Čukarici od 40.000 evra, njiva u Surčinu kao garsonjera, stan na Novom Beogradu kao na Menhetnu - ove nepokretnosti su otišle prošlog meseca a da se nije ni razmislilo dva puta o ceni.

Najskuplji stan u Srbiji prodat je na Novom Beogradu za 1.888.614 evra, a površina mu je 399 metara kvadratnih, pokazuju poslednji podaci RZS.

Najskuplja kuća prodata je na Savskom vencu za pet miliona evra. Najskuplji kvadrat poslovnog prostora prometovan je u beogradskoj Čukarici gde je svaki od 26 kvadratnih metara koštao po 11.538 evra. Najskuplji poslovni prostor u Srbiji bio je na Novom Beogradu i koštao 2,5 miliona evra.

A gde je najatraktivinije? Kako je najskuplji kvadrat stana u Srbiji prometovan na lokaciji Beograd na vodi za 9.721 evra. Zgrada preko puta Savskog parka je izgleda ta lokacija.

Pogled puca na zelenilo i prirodu što se retko sreće u srcu grada. Sa druge strane kompleksa nalaziće se renovirana Savska ulica koja povezuje zgradu sa rekonstruisanim Savskim trgom i starim delom grada.

Pored obnovljene zgrade bivše Železničke stanice, planirana je i obnova zgrade Pošte, kojoj će rekonstrukcijom biti vraćen originalni izgled iz 1927. godine i epitet jedne od najlepših građevina prestonice. Prema planovima za dalju rekonstrukciju, Savska će biti oivičena drvoredom, sa cvetnim žardinjerama i širokim trotoarima, te će stilom podsećati na arhitekturu starog jezgra grada.

Savska ulica

Printskrin: Google Street View

Ovom transformacijom Savska će postati jedna od najatraktivnijih, a za zaljubljenike u duh starog Beograda verovatno i omiljena gradska ulica.

Stanari će imati i dodatnu pogodnost – stanica budućeg metroa nalaziće se u neposrednoj blizini BW Quarteta, zato i ne čude ovolike cifre.

Inače, najveći udeo u ukupnom broju registrovanih ugovora u prvoj polovini 2021. godine odnosio se na kupoprodaje - 95 posto, dok je broj kupoprodaja za 60 posto veći u odnosu na prve polovinu prošle godine.

Najaktivniji mesec bio je mart kada je registrovano 13.417 ugovora, što novi mesečni rekord.

Koja je vama omiljena ulica u Beogradu, i po ceni kvadrata i po lepoti? Pišite nam u komentarima.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa2701

    10. septembar 2021 | 13:42

    Ko je ovde lud, moja majka primila danas penziju 18000 dinara... Oj srbijo

  • Katastrofa

    10. septembar 2021 | 16:40

    Stanica metro a biće u Beogradu na vodi , naselju od 15 000 stanovnika a neće na Vidikovcu, Petlovom, Labudovom, Banovom brdu, Rakovici itd...broj stanovnika 300000 plus. Polazna stanica u pustahiji Makiškom polju ( doduše ,možda neko zna nešto što mi ne znamo). Dakle....., svi koji su završili Arhitektonski i Gradjevinski fakultet, kao i oni koji sebe nazivaju novinarima, molio bih da napustite ovu zemlju...ako imate obraza imalo.....pa da malo ćutite u Nemačkoj ,Australiji.....

  • Felkaouim@gmail.com

    10. septembar 2021 | 16:55

    Kako je moguće u državi gde ljudi imaju 250€ platu da mi neko kaže evo da pitamo našeg predsednika on za sve ima odgovor?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>