• 0
 ≫ 

Putovanja bi mogla da preokrenu svetske ekonomije: Turizam, ipak, ostaje ključna karika

 ≫ 

Ali, da bi rešile zabrinutost zbog kovida-19, SAD su zabranile dolazak na njenu teritoriju većini stranih državljana koji su nedavno boravili u 33 zemlje

  • 0
kovid pasoš koronavirus putovanja

Foto: Shutterstock

Američka ministarka trgovine, Ðina Raimondo, izjavila je juče da će odluka administracije američkog predsednika, Džozefa Bajdena, da početkom novembra ukine ograničenja međunarodnih putovanja - biti podsticaj američkoj ekonomiji, posebno za turistička odredišta poput Njujorka i za poslovna putovanja.

Raimondo je rekla i da je odluka najavljena u ponedeljak - da se potpuno vakcinisanim stranim državljanima dozvoli dolazak u SAD - važna, preneo je Rojters. "Mislim da će to zaista biti podsticaj za našu ekonomiju, sigurno će biti podsticaj za putovanja, turizam, ugostiteljstvo", istakla je.

Ipak, da bi rešile zabrinutost zbog kovida-19, SAD su zabranile dolazak na njenu teritoriju većini stranih državljana koji su nedavno boravili u 33 zemlje, uključujući Kinu, Južnu Afriku, Brazil, Indiju i veći deo Evrope.

S druge strane, avio-kompanije najavljuju nove norme, poput bonusa za vakcinisane radnike, kao i atraktivne projekte (širenje ponude, nove destinacije, regrutovanje kadra itd). Evropski proizvođač aviona, i glavni rival Boinga, predstavio je novu, potpuno električnu letelicu SitiErbas.

Letelica ima mogućnost vertikalnog poletanja i sletanja, a razvija se od 2015. godine. Njen primarni cilj je da se izbegne saobraćaj na tlu, a zamišljena je za ličnu upotrebu. Mogla bi se opisati kao futuristički helikopter.

Ovu letelicu razvija Erbasovo odeljenje za helikoptere, a kompanija je već obavila određena testiranja, preciznije 242 testa na tlu i u letu, kao i 1.000 pređenih kilometara s prethodnom verzijom.

Dakle, izvesno je da će putovanja ponovo oživeti, kako bi i svetske ekonomije nastavile da se razvijaju. Za to vreme, avio-kompanije, bilo proizvođači ili prevoznici, marljivo rade na novim idejama i opcijama za unapređenje zarade, poslovanja, ali i bezbednosti osoblja i putnika na letovima.

Video: Kako se pravi sedalica vredna minimum 3.000 dinara: Red milovanja vune, red vode i sapuna

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>