• 0

Nova usluga NIS-a

Plaćanje mesečnih računa od sada i na NIS PETROL i GAZPROM benzinskim stanicama

  • 0
kompanija nis

Foto: Nikola Tomić

Kompanija NIS i Banka Poštanska štedionica omogućili su na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama u Srbiji uslugu plaćanja računa uz pomoć IPS QR koda čiji je izdavalac Narodna banka Srbije. Ovaj inovativan način plaćanja prvi put je dostupan na benzinskim stanicama u Srbiji i predstavlja jednostavno, brzo i pouzdano rešenje koje omogućava korisnicima da u svega nekoliko koraka, bez prekucavanja podataka u nalog za plaćanje i bez čekanja na šalterima, plate račune skeniranjem NBS IPS QR koda od strane kasira. Transakcija se u svega nekoliko sekundi izvršava putem Instant platnog sistema Narodne banke Srbije kao najsavremenijeg načina plaćanja koje trenutno postoji u svetu pa će samim tim plaćanje odmah biti i evidentirano kod primaoca.

Korišćenje usluge "IPS Plaćanje računa“ je vrlo jednostavno. Da bi potrošač platio račune u maloprodajnim objektima NIS-a, sve što je potrebno jeste da pokaže račun na kasi nakon čega prodavac skenira NBS IPS QR kod na računu. Uplata se vrši gotovinom, čekom, "IPS - Pokaži“ QR kodom ili poklon karticom kompanije, a nakon izvršene uplate kupac dobija potvrdu o obavljenoj transakciji čime je plaćanje računa završeno.

kompanija nis

Anton Čerepanov/ Foto: Nikola Tomić

Nova usluga predstavljena je danas u prisustvu predstavnika kompanije NIS, Narodne banke Srbije i Banke Poštanska štedionica na GAZPROM benzinskoj stanici "Sokolići 1“ - najnovijoj benzinskoj stanici premijum brenda NIS-a i prvom maloprodajnom objektu na auto-putu "Miloš Veliki“.

Dobrodošlicu na najnoviju benzinsku stanicu NIS-a prisutnima je poželeo Anton Čerepanov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, koji je istakao da NIS kao kompanija kontinuirano radi na unapređenju korisničkog iskustva, u korist potrošača:

- Uvođenjem „IPS Plaćanje računa“ usluge još jednom pokazujemo da ostajemo posvećeni razvoju novih usluga i da benzinske stanice NIS-a odavno nisu samo mesto za točenje goriva. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo realizovali zajedno sa našim domaćim partnerima i koji nam omogućavaju da jačamo lidersku poziciju na tržištu. Nastavićemo predano da radimo na uvođenju inovacija, jer smo okrenuti budućnosti u kojoj NIS vidimo kao kompaniju koja se oslanja na primenu tehnoloških rešenja i novih tehnologija, na dobrobit naših potrošača - izjavio je Čerepanov.

kompanija nis

Bojan Kekić/ Foto: Nikola Tomić

Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica istakao je važnu ulogu koju imaju inovacije za korisnike usluga kao i značaj dugogodišnjeg partnerstva Banke Poštanska štedionica, Narodne banke Srbije i kompanije NIS:

- Banka Poštanska štedionica trudi se da kroz ostvarivanje rezultata iskoristi poslovni ambijent koji nam je država stvorila i dalje stvara svojim aktivnostima. Od skoro kao najveća državna banka, imamo veliku odgovornost da rezultatima našeg rada postignemo ono što je bitno, kako za naše klijente, tako i za našeg akcionara. Siguran sam da će 320 benzinskih stanica NIS-a novom uslugom korisnicima omogućiti efikasna i komforna plaćanja svih računa koji na sebi sadrže QR kod. Banka Poštanska štedionica ove godine obeležava 100 godina postojanja i nastojimo da u sektoru bankarstva postanemo lider kao domaća, državna banka - izjavio je Kekić.

kompanija nis

Dragana Stanić/ Foto: Nikola Tomić

Viceguvernerka Narodne banke Srbije, Dragana Stanić, navela je da je cilj guvernera, gđe Jorgovanke Tabaković, da pored toga što su instant plaćanja dostupna na standardnim kanalima (poput šaltera banaka i aplikacijama za elektronsko i mobilno bankarstvo) da NBS omogući i dodatne funkcionalnosti pa je tako danas moguće izvršiti instant plaćanje i na prodajnim mestima (fizičkim i internet), ali i brzo, lako i jednostavno izvršiti plaćanje računa skeniranjem QR koda, a odnedavno je omogućena i usluga „Prenesi“, koja korisnicima daje priliku da vrše prenos sredstava samo na osnovu poznavanja broja mobilnog telefona primaoca:

- U procesu unapređenja platnog sistema i digitalizacije finansijskih usluga Narodna banka Srbije ne može sama, već je neophodna i saradnja sa partnerima koji dele istu viziju i žele da omoguće svojim korisnicima nove i savremene usluge. Sa današnjim uvođenjem plaćanja računa na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama Narodna banka Srbije nastavlja saradnju sa kompanijom NIS i Bankom Poštanska štedionica, koja je započela prošle godine. Imajući u vidu razvijenu mrežu benzinskih stanica kompanije NIS verujemo da će ovo naići na pozitivan prijem kod korisnika, posebno u mestima u kojima nema razvijene infrastrukture - izjavila je Dragana Stanić.

Uvođenjem “IPS – Plaćanje računa“ usluge, kao jednog od najsavremenih načina plaćanja na prodajnim mestima, NIS još jednom potvrđuje da ostaje dosledan stalnoj modernizaciji i primeni inovativnih rešenja u korist potrošača. Osim što omogućava jednostavno, brzo plaćanje i uštedu vremena, dodatni benefit nove usluge NIS-a ogleda se u činjenici da je dostupna potrošačima u okviru najveće maloprodajne mreže naftnih derivata na domaćem tržištu, na više od 300 NIS Petrol i GAZPROM benzinskih stanica širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>