• 2

Korejski telekom traži od Netflixa odštetu jer je serija Squid game postala previše popularna

SK Broadband kaže da ima previše internet saobraćaja zbog popularnosti serije

  • 2
squid game

Foto: Netflix/IMDB

Korejska kompanija SK Broadband želi da Netflix plati dodatne troškove koji su povezani s povećanim internet prometom, budući da je sve više ljudi iz regiona počelo da strimuje serije s te platforme. Među najpopularnijim naslovima je trenutno viralna južnokorejska serija Squid Game, koja se na platformi pojavila pre par nedelja.

Pomalo je ironično što SK Broadband želi da tuži Netflix zbog saobraćaja koji je uzrokovan popularnošću jedne korejske serije, budući da je i na drugim tržištima Squid Game na prvom mestu popularnosti. Međutim, ipak je samo slučajnost što se jedna korejska serija našla na vrhu popularnosti u trenutku kada je jedan korejski telekom imao povećani promet zbog Netflixa.

Squid Game bi mogao da prestigne Bridgerton

 

Netflixov generalni direktor Ted Sarandos je nedavno izjavio kako je Squid Game na dobrom putu da oduzme titulu najpopularnije serije na platformi, Bridgertonu. Sarandos je tako izneo podatak da je 82 miliona Netflixovih korisnika gledalo barem dva minuta Bridgertona u prvih 28 dana nakon što je serija postala dostupna za strim.

Sud u Seoulu je već ukazao kako bi Netflix trebalo da da razumno veći internet promet SK Broadbanda, a istovremeno su zakonodavci u Južnoj Koreji rekli kako bi streaming servisi poput Netflixa trebalo da plaćaju taksu telekomima. Iz Netflixa, koji je u Južnoj Koreji drugi najveći izvor internet prometa nakon YouTubea, rekli su kako će razmotriti tvrdnje SK Broadbanda. Trenutno, nijedna kompanija ne plaća za promet koji generišu korisnici koristeći njihove usluge.

Iz SK Broadbanda su i precizirali koliko prometa odlazi na Netflix. Od 2018. godine do maja ove godine, količina saobraćaja povećala se 24 puta, sigurno je da deo toga otpao na Squid Game. Prema dokumentima, SK Broadband od Netflixa potražuje 22,9 miliona dolara za internet promet iz 2020. godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>