• 20

Neprijatno iznenađenje: Tomislavu zbog duga od 3 evra starog 12 godina, blokirali sve račune i kartice

"Toga nigde nema na svetu", tužno je rekao

  • 20
Bankomat Foto: Shutterstock

Tomislav (33) se neprijatno iznenadio kada je, nakon neuspešnog plaćanja karticom u Amsterdamu, shvatio da su mu svi bankarski računi - blokirani. Nakon nekoliko poziva shvatio je da ga je blokirala Fina, a šok je usledio tek nakon što je otkrio da je blokiran zbog duga od 25 kuna starog čak 12 godina.

- Frustriran zovem banku u kojoj sam klijent dugi niz godina. Uobičajeno čekanje, prespajanje traje minutama. Pitam u čemu je problem, nisam pod blokadom, nemam dugovanja. Gospodin iz banke kaže – zovite Finu. Gospodin iz Fine kaže: ‘Imate dug prema Hrvatskom Telekomu, 25 kuna”’, priča šokirani Tomislav K. kojem je naknadno potvrđeno da je reč o dugu iz – juna 2009. godine.

Iz Hrvatskog Telekoma rečeno mu je da je predmet prebačen nadležnom telu, piše Dnevnik.hr

Nije obavešten o dugu?

Tvrdi kako za 13 godina postojanja duga ni od koga nije primio obaveštenje o navedenom dugovanju, kao ni to da je dugovanje već prebačeno Fini na potraživanje.

- Toga nema nigde u svetu. Da te se ne obavesti, da ne dobiješ poštu, e-mail, poziv, SMS, obaveštenje na e-građani i da završiš pod blokadom zbog 25 kuna”, kaže i dodaje da je sva postojeća dugovanja, barem ona za koja je znao da postoje, prema Hrvatskom Telekomu podmirio 2015. godine, a više nije niti korisnik njihovih usluga.

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TONI

    6. oktobar 2021 | 10:23

    Sto se cudite za zemlju gde vlada mafia, od sudstva pa na dalje. To nije nista na uspiredbi kaku su oteli veliku firmu fam. Pevec, namjeste vam milionski dug, zatvore vas, i uzmu vam firmu, stave drugo ime pa nastave sa bogacenjem na vasem trudu. To je divlji zapad od unistenja Yuge. Svugde je tako, otkud miliarderi i milioneri a u Yugi niko nije cuo za njih.

  • Relja

    6. oktobar 2021 | 09:49

    Ima, ima i to u Srbiji, bre .

  • Milutin

    6. oktobar 2021 | 12:17

    Keš je zakon.imam tri žiro računa i tri karice i nameravm da ih ugasim i ostavi samo jednu sa 200-300€ jer se ne možeš osloniti na bankarski sistem.u trgovinama idem samo sa kešom i nikad nisam u blokadi.imaš novac na račun a crveniš se na kasu kad ne možeš da ga upotrebiš.vrlo neprijatno iskustvo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>