• 20

"Ovaj grad u Srbiji biće jedno od najboljih mesta za život": Šta ga razlikuje od Beograda?

Imaće Brose, rešeno pitanje Petrohemije...

  • 20
Pančevo panorama

Foto: Profimedia/Igor Markov/Alamy

Pančevo je grad koji raste i to će, zahvaljujući svim investicijama biti jedno od najboljih mesta za život u Srbiji, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić u fabrici Brose, u Pančevu.

- Pančevo je grad u narastanju koji će dobiti mnogo i biće jedan od najuspešnijih mesta u Srbiji. Imaće Brose, rešeno pitanje Petrohemije... - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je dodao da Petrohemiji ide dobro, da je na računu kompanije sada 11 milijardi dinara, odnosno 90 miliona evra, i da danas ne postoji problem u tom smislu, ali da problemi mogu da se jave ubuduće i da je zato potreban strateški partner.

- Jer vam dođe drugačiji talas, a čudna je konjuktura u poslovima. Zato je važno da sa Rusima taj dogovor završimo i onda su Pančevci najveći deo problema rešili - rekao je Vučić i dodao da će, samim tim, grad imati novca za lokalnu infrastrukturu, puteve, kanazliaciju, vodovod.

- Biće Pančevo jedno od najboljih mesta za život zahvaljujući investicijama. A, da se to poredi sa periodom kada je sve zatvarano... nema mnogo smisla i misilim da to ljudi znaju - rekao je Vučić.

Pančevo je inače od jeftinog raja za nekretnine brzo postalo mesto gde je nemoguće naći novi stan za 1.000 evra po kvadratu, a pre samo dve i po godine je cena bila 850 evra. Uz to, neki nesavesni investitori koriste priliku za lov u mutnom, a kvadrat "ide" i do 1.400 evra.

Evo nekoliko prednosti i mana života u Pančevu:

 

Prevoz - Nedostatak ovog grada je što nema GSP. Autobuska karta kod privatnika nije jeftina, pa plan onih da će ih prevoz preseljenjem tamo koštati isto ili manje nekog u Beogradu, pada u vodu. U gradu ne postoji ni noćni prevoz kojim biste mogli da se prevezete do Beograda. Tako da zaboravite na slavlja, ili piće posle druge smene, osim ako ne želite da dajete novac za taksi koji uopšte nije jeftin.

Zdravstveni sistem - za lečenje ozbiljnijih bolesti gotovo da ne možete dobiti uput za Beograd, na primer, već će vas poslati u Novi Sad, pošto Pančevo pripada AP Vojvodina. To je 100 kilometara dalek put.

Računi - Dalje, ovaj grad nema ni objedinjeni "infostan", već svako javno preduzeće šalje svoj račun. Gomila računa i papira postaju vaša svakodnevica.

Kupalište - Ako volite vodu, i ne možete da zamislite dan bez kupanja u bazenima ili na reci, zaboravite Pančevo. Kej na reci Tamiš nije uređen, plaža je napola divlja, a voda često nije za kupanje, na sve to u bližoj okolini grada nema velikih izletišta.

Stanovnici celog grada osuđeni su na samo jedan bazen.

Kultura - I kulturni život je neuporediv, iako Pančevo slovi za grad pun umetnosti, na primer, pozorišta iz Beograda, ako izuzmemo koronu, u poslednje vreme, i to pre korone, gostovala su jedva jednom mesečno.

Prednosti grada na Tamišu, koji je na 15 minuta udaljen od centra Beograda

Naravno, osećaj je subjektivan, a Pančevo i te kako ima svojih pozitivnih strana za život.

Pre svega, ako ste vezani za automobil, brzo ćete kolima stići do centra Beograda.

Usluge u ovom gradu su jeftinije u poređenju sa Beogradom. Kafići i restorani i dalje su povoljniji.

Novogradnja je ipak novogradnja, a kvadrat je, činjenica, ipak povoljniji u centru Pančeva nego u centru Beograda, pa čak i u širem centru glavnog grada.

Pančevo je grad, ne naselje, što znači da je prosvetno i zdravstveno ipak dostupan za potrebe prosečne porodice.

Ima dosta parkova za decu, što ga i dalje čini oazom za porodice.

Video: Zvao sam se Johan Fišer... Bio sam zatvorenik zloglasnog Gestapovog zatvora u Pančevu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    14. oktobar 2021 | 14:47

    Najbolje mesto za življenje je izvan Srbije ...

  • Zeljko

    14. oktobar 2021 | 15:20

    mislim da je najzagadjeniji grad u Evropi posle Beograda, put Panceo-Beograd nije put, nego odiseja, mrtvih ba sve strane, putevi u Pancevu nisu asfaltirani nego izorani i da ne nabrajam...

  • Joka

    14. oktobar 2021 | 14:51

    Nije baš tako... Ne bih bas da zivim u Pančevu...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>