• 2

"Srbija najproaktivnija od svih zemalja u regionu": Transportna zajednica o ulaganjima

"Uprkos značajnim koracima koje je Srbija napravila po pitanju bezbednosti u saobraćaju, a po oceni Transportne zajednice Srbija je najproaktivnija od svih zemalja u regionu"

  • 2
Momirovic, CG

Foto: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović učestvovao je na Кonferenciji o transportu u okviru zasedanja Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Crnoj Gori.

Ministar Momirović je na Кonferenciji na kojoj učestvuju ministri i visoki predstavnici članica Centralno-evropske inicijative (CEI) i predstavnici Stalnog sekretarijata Transportne zajednice istakao da je Srbija jedina strana ugovornica Transportne zajednice koja je u potpunosti sprovela aktivnosti iz Akcionog plana bezbednosti saobraćaja.

- Uprkos značajnim koracima koje je Srbija napravila po pitanju bezbednosti u saobraćaju, a po oceni Transportne zajednice Srbija je najproaktivnija od svih zemalja u regionu, sledeće godine želimo posebno da se fokusiramo na bezbednost dece u saobraćaju. Deca kao ranjiva kategorija su izuzetno ugrožena, naročito ispred vrtića i škola, i moje ministarstvo zajedno sa JP „Putevima Srbije“ izdvojilo je dodatna sredstva kako bi uradili signalizaciju i obeležili sva mesta gde se saobraćaj ukršta sa putevima pešaka, a pre svega dece - rekao je ministar Momirović.

Momirović je dodao da je Srbija je jedan od dobrih regionalnih primera od kojih svi partneri mogu da nauče govoreći o poboljšanjima bezbednosti na putevima. Vlada Republike Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije ulažu velike napore na unapređenju kvaliteta i bezbednosti transportne mreže u cilju integrisanja u Trans-evropske transportne mreže, uz efikasno korišćenje prednosti svih vidova saobraćaja.

U delu konferencije koji je posvećen jačanju povezanosti sa Zapadnim Balkanom i među članicama Centralno-evropske inicijative (CEI) ministar Momirović istakao je da su izgradnja putne i železničke infrastrukture ključni za dodatno jačanje ekonomija i konkurentnosti čitavog regiona.

Кonferencija koju organizuje Transportna zajednica a domaćin je Ministarstvo za kapitalne investicije Crne Gore fokusirana je na dve sesije, od kojih je prva posvećena Izveštaju o napretku akcionih planova Transportne zajednice i budućih aktivnosti u oblasti bezbednosti na putevima, železnici i olakšavanju transporta. Druga sesija je posvećena jačanju povezanosti sa Zapadnim Balkanom i među članicama Centralno-evropske inicijative (CEI).

(Telegaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    22. oktobar 2021 | 14:17

    Stvarno jak strucnjak prica o necemu o cemu nema pojma!

  • Patriota

    22. oktobar 2021 | 13:59

    Region i nije neko poredjenje.🤣🤣🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>