• 0

Dobre cene presudne: U ovom gradu čak 93 odsto građana koristi gradski prevoz

Ponuda određuje potražnju, a to se odnosi i na ovaj tip prevoza

  • 0
prevoz u beču

Foto: Helmer M

Kada je korišćenje gradskog prevoza u pitanju, postoje velike razlike između austrijskih pokrajina, rezultati su aktuelne analize austrijskog Auto-moto saveza.

Stanovnici Beča zauzimaju prvo mesto sa 93 odsto građana iznad 15 godina starosti, koji povremeno koriste gradski prevoz, odnosno 71 odsto građana koji se svakog dana ili više puta nedeljno voze njime.

Drugo mesto nakon Beča zauzima pokrajina Forarlberg sa 74 (29) odsto stanovništva koje koristi gradski prevoz, zatim Salcburg i Tirol sa 67 (21) odsto, Štajerska sa 63 (20) odsto, Gornja Austrija sa 56 (17) odsto, Donja Austrija sa 52 (15) odsto, Koruška sa 46 (8) odsto i Burgenland sa 40 (10) odsto.

Prema podacima austrijskog Zavoda za statistiku 2019. godine je 4,84 miliona ljudi u Austriji starijih od 15 godina koristilo usluge gradskog prevoza povremeno, dok se 2,14 miliona stanovnika svakog dana ili više puta nedeljno vozilo gradskim prevozom.

- Ponuda određuje potražnju, a to se odnosi i na gradski prevoz. Što se tiče cena, ponuda je veoma dobra u celoj zemlji. Sada je važno da imamo dobru ponudu u gustini saobraćajne mreže i učestalosti relacija širom Austrije - naglašava Mihael Švendinger iz Auto-moto saveza.

prevoz u beču

Foto: Helmer M

Pre svega, potrebno je više železničkih i autobuskih linija u urbanim sredinama koje vode iz predgrađa u gradove.

Video: Gradilište Vračar, snimak sa lica mesta: Koliko su naši neimari sigurni na gradilištima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>