• 0

Poštanska štedionica kupila Komercijalnu banku a.d. Banjaluka: "Ovo je finansijski auto-put"

Sama kupovina će biti finalizovana na Banjalučkoj berzi

  • 0
banka, bankar

Foto: Freepik.com

Banka Poštanska štedionica potpisala je danas ugovor o kupovini Komercijalne banke a.d. Banjaluka.

Ugovor su potpisali predsednik IO Poštanske štedionice, Bojan Kekić, i predsednik IO Komercijalne banke Beograd, Vlastimir Vuković. U izjavi posle potpisivanja Kekić je ocenio da je kupovina ove banke stvaranje svojevrsnog "finansijskog auto-puta" između Srbije i Republike Srpske.

On je naveo da će na ovaj način biti ojačano povrenje koje građani Srpske osećaju prema Srbiji, kao i da će kupovina banke doprineti daljem razvoju korporativnih odnosa dveju privreda. Kekić detalje kupovine danas nije saopštio, jer se čekaju saglasnosti regulatora, pa će sama kupovina biti finalizovana na Banjalučkoj berzi.

Takođe, Kekić je rekao da je zadvoljan ugovorenim detaljima oko kupovine ove banke i istakao da će oni biti javnosti predstavljeni za mesec i po do dva. Najavio je da je ovo prvo širenje Poštanske štedionice van granica Srbije, i dodao da se nada da nije ni poslednje.

Podsećanja radi, slovenački NLB je krajem prošle godine preuzeo Komercijalnu banku, a Poštanska štedionica je 100 odsto u vlasništvu države Srbije.

Video: Prodata Komercijalna banka: Državna kasa teža za 400 miliona evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>