• 1

"Imamo rezerve nafte i derivata, dovoljne za 40 dana"

Zorana Mihajlović kaže da će biti dovoljno toplotne energije, a samim tim i električne energije za ovu zimu

  • 1
nafta

Foto: Freepik

- Država ima stablne rezerve nafte, naftnih derivata i mazuta za zimsku sezonu i one u danima iznose 40,5 dana - rekla je ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović.

- Ovo ministarstvo u prethodnih godinu dana povećalo je rezerve za 45 posto. To znači da u obaveznim rezervama ima rezervi za 25,5 dana, u operativnim ima rezervi za četiri dana, što je zajedno 29,5 dana. Rezerve mazuta kod EPS, Robnih rezervi i toplana iznose 73.000 tona. Kada sve to zajedno postavite mi imamo rezerve za 40,5 dana - rekla je ona novinarima u Vladi Srbije.

Mihajlovićeva je ocenila da je država obezbedila dovoljne količine i nafte, i naftinih derivata i mazuta, pa će biti dovoljno toplotne energije, a samim tim i električne energije za ovu zimu. Dodala je da su rezerve mazuta takve da ih imamo za celu zimsku sezonu. Kako je navela, Ministarstvo je preko Uprave za rezerve energenata nabavilo u poslednjih mesec dana dovoljno derivata i energenata za predstojeću zimu, pa je situacija stabilna.

Video: Bajatović otkriva kada će biti stabilizovano snabdevanje gasom u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    17. novembar 2021 | 22:25

    Mazut najveci zagadjicav vazduha, ministarka bolje da pricate o nekoj promeni na bolje i promeni kotlarnica a ne da se dicite sto imate mazut za trovanje naroda...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>