• 0

Očaravajući Peking

"Očaravajući Peking" jedan je od najgledanijih dokumentarnih serijala posvećenih kulturi, načinu života, tradiciji i urbanom ritmu jedne od najživopisnijih svetskih metropola

  • 0
peking

Peking. Foto: Pixabay

"Očaravajući Peking" živa je priča o Pekingu i Kini dvadesetog veka, kao i o hiljadama godina dugoj istoriji kineske civilizacije. Dobićete priliku da upoznate novi šarm stare prestonice, koja ne zaboravlja elemente bogate istorije dok se priprema za Zimske olimpijske igre 2022, zahvaljujući kojima će postati prvi grad organizator i zimskih i letnjih Igara.

Očekuje nas uzbudljivo putovanje kroz moderni Peking, čiji žitelji žive "kineski san" o pomlađivanju nacije, čemu je doprineo ubrzan razvoj i otvaranje zemlje prema svetu. Upoznajući predivni Peking i pekinški životni stil, gledaoci će dobiti jasniju sliku o modernoj Kini, koja se bori za sve dominantniju poziciju na globalnoj političkoj, ekonomskoj, ali i kulturnoj sceni.

U sklopu priprema za Zimske olimpijske igre koje se 2022. godine održavaju u Pekingu, od 16. novembra utorkom u 20h na RTS 2 biće emitovan dokumentarni serijal "Očaravajući Peking".

"Očaravajući Peking" jedan je od najgledanijih dokumentarnih serijala posvećenih kulturi, načinu života, tradiciji i urbanom ritmu jedne od najživopisnijih svetskih metropola, u kojoj živi više od 20 miliona stanovnika. Dokumentarni filmovi u produkciji Televizije Peking, koji su oduševili gledaoce širom Evrope, otkriće nam tajnu uspeha savremene Kine, ali i novi šarm ove dugovečne civilizacije sa kojom nas je još krajem 13. veka povezao Marko Polo, utirući put savremenim kulturnim vezama na novom Putu svile

Serijal u dvadesetak nastavaka donosi nam zanimljive priče o stanovnicima Pekinga, o šarolikosti njihove kulture, o prirodnim lepotama glavnog grada Kine, o promenama koje su se događale proteklih decenija, a u kojima je Kina postala svetska ekonomska sila.

Video: Otvoren Daksing - najmoderniji aerodrom na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>