• 1

Šoping pred stroge mere doneo uvećan obrt: Ova vrsta robe se najviše kupovala

Poslovanje trgovaca je u novembru, zbog lokdauna za nevakcinisane, već umanjeno za 25 odsto

  • 1
Austrija korona virus Foto: D.K.

Subota, poslednji radni dan pred lokdaun u Austriji, doneo je trgovini povećan obrt u proseku za 15 odsto. Frekvencija kupaca bila je povećana za oko 10 odsto, u poređenju sa istim danom 2019. godine, saopštilo je Udruženje trgovaca Austrije.

Povećan broj kupaca bio je primetan u svim prodavnicama, ali je bio veći na zapadu nego na istoku Austrije. Na zapadu zemlje je, na mnogim mestima, bilo i redova ispred prodavnica, posebno zbog velikih popusta i ponuda pred predstojeći "Crni petak".

Ponajviše kupaca imale su prodavnice elektronike, igračaka, sportske opreme, kozmetike, konfekcije, kao i knjižare.

U Beču su protesti protiv korona mera uticali na poslovanje u centru grada i na poznatoj trgovinskoj ulici Mariahilferštrase.

"Poslednji dan rada prodavnica pred lokdaun bio je za mnoge dobar. Međutim, on ne može ni na koji način da nadoknadi gubitke tokom perioda zaključavanja”, istakao je predsednik Udruženja Rajner Vil.

Što se tiče meseca novembra, poslovanje trgovaca u Austriji je, zbog lokdauna za nevakcinisane, već umanjeno za 25 odsto. Podsećamo, Beč će zbog karantina koji kreće sutra dnevno gubiti 49 miliona evra.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    21. novembar 2021 | 12:54

    Ту, испред скупштине, за празнике бесплатно точе пунч. Макар 10 бина са свирком уживо, до јутра на многим местима - ко је луд да седи у затвореном за нову годину, много је забавније напољу. Ионако све то после почисте гастарбајтери (балканци, углавном, уз много псовања...).

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>