• 0

Upravo je jedna banka u Srbiji promenila ime

Posle promene vlasničke strukture, rukovodstvo banke je donelo odluku o promeni imena ove finansijske institucije

  • 0
Novi moratorijum je prihvatilo 82 odsto dužnika

Foto: Shutterstock

Opportunity banka menja poslovno ime i od danas posluje pod imenom 3 banka, saopšteno je iz ove banke.

Nakon prošlogodišnje promene vlasničke strukture, rukovodstvo banke je donelo stratešku odluku o promeni imena ove finansijske institucije.

- Ime 3 banka je jedinstveno, prepoznatljivo i implicira tri strateška cilja banke: pozitivan uticaj na ljude, na planetu i na ekonomski prosperitet. Banka realizuje svoje aktivnosti na način koji sva tri cilja drži u balansu i ostvarenje jednog cilja ne sme ugrožavati druga dva. Uz novo ime, kreirali smo i novi logo, koji sa svojim jednostavnim geometrijskim oblicima i isprepletenim linijama, predstavlja drvo sa tri grane tj. cilja banke a ujedno asocira na posvećenost održivosti i očuvanju prirodne sredine - rekao je povodom promene imena banke Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora.

Podsetimo, prošle godine su, uz mikrofinansijsku mrežu Opportunity international, u vlasničku strukturu ove banke ušli UmweltBank i GLS banka iz Nemačke zajedno sa Triodos Investment Management investicionom divizijom Triodos banke iz Holandije.

Vladimir Vukotić

Foto: Vladiir Vukotić/ Ustupljena fotografija/3 Banka

Sva četiri glavna akcionara su članovi Globalne alijanse banaka s vrednostima (GABV), nezavisnog udruženja banaka koje imaju zajedničku misiju da svojim finansiranjem podstiču isključivo pozitivne ekonomske i socijalne promene, kao i očuvanje životne sredine.

Video: Evo kako virtuelna realnost i veštačka inteligencija mogu da vam pomognu oko pronalaženja posla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>