• 0
 ≫ 

Preokret u firmama: Otkazuju proslave i sastanke, produžava se i rad od kuće

 ≫ 

Kompanije kao što su Fejsbuk, Ford i Gugl odložile su datume povratka u kancelariju

  • 0
laptop, rad na daljinu Foto: Freepik

Njujork je nedavno uveo obaveznu vakcinaciju za privatni sektor, a kompanije su donekle znale da, sa dolaskom zime, mogu da očekuju još neka pandemijska iznenađenja.

Naime, obavezna vakcinacija Bajdenova administracije je u "limbu". Još uvek se proučava omikron varijanta virusa i to koliko je opasan. Međunarodna putovanja ponovo postaju restriktivnija.

Zbrkana slika dovodi do toga da se ponovo preispituje funkcionisanje korporativne sfere, a sve više poslodavaca kaže kako prolongira povratak radnika na posao.

Neke kompanije preispituju politiku vakcina i odbacuju planove za povratak u kancelariju, dok druge rade na održavanju postojećih vremenskih rokova, kako bi ponovo okupile ljude. Različiti odgovori odražavaju poteškoće sa kojima se mnoge kompanije suočavaju u proceni stanja pandemije.

U međuvremenu, što ta kašnjenja duže traju, to neki zaposleni bivaju više skloni svojim rutinama kod kuće, uveravajući sebe da mogu da rade posao sa bilo kog mesta, na duži rok, piše WSJ.

- Kompanije se suočavaju sa istim preprekama kao i svi mi, a to su nepotpune informacije i porast nepoznatih činjenica - rekao je Džošua Biksbi, glavni izvršni direktor u "Fastly Inc".

Poslednjih dana, kompanije kao što su Fejsbuk (matična: Meta Platforms Inc.), Ford i Gugl (matična: Alphabet Inc.) odložile su datume povratka u kancelariju ili dale zaposlenima mogućnost da duže ostanu kod kuće. 

posao, laptop, kućna kancelarija Foto: Freepik

Kompanija za prevoz putnika, Lift, rekla je svojim zaposlenima prošle nedelje kako neće biti u obavezi da se vrate na posao do 2023. godine.

Kada su rukovodioci u "Jefferies Financial Group Inc." primetili da se u toj kompaniji povećao broj zaraženih kovidom, bio je potreban samo jedan dan za diskusiju pre uvođenja promena.

Osoblje investicione banke je već radilo u hibridnom režimu, dakle, zaposleni su deo vremena radili od kuće, a deo iz kancelarije. Rukovodioci su, takođe, poslali dopis zaposlenima o otkazivanju prazničnih zabava i grupnih sastanaka do kraja meseca.

Video: Posle 8 godina napustila poziciju generalnog menadžera i započela sopstveni biznis

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>