• 7

"Radne dozvole verovatno od 1. januara. Albanski biznismeni hoće da otvaraju restorane u Srbiji"

Vučić kaže da je i veliki broj srpskih biznismena zainteresovan za albansko tržište i za ulaganje

  • 7
Hrana restoran hotel Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je jutros da će sporazum o jedinstvenim radnim dozvolama među zemljama u okviru incijative Otvoreni Balkan "verovatno početi da se primenje od 1. januara iduće godine" i da je "ostalo da se završe samo neka tehnička pitanja".

On je iz Tirane rekao da će zato danas biti donete odluke oko uvezivanja elektronskih i drugih sistema, preneo je RTS. Na pitanje šta je urađeno i koliko je promenjeno od prethodnog sastanka Otvorenog Balkana u Beogradu u novembru, Vučić je rekao da se "mnogo promenilo i da su svi timovi donosili odluke brzo i efikasno".

- Sinoć smo razgovarali i sa gospodinom Dimitrom Kovačevskim koji je predviđen za novog premijera Severne Mekedonije, i on je posvećen u potunosti Otovrenom Balkanu i nastavićemo to da radimo. Sa mnogo vere i energije ovo radimo jer znamo da ćemo tako da olakšamo našim građanima - rekao je Vučić i dodao da su "sinoć razgovarali i sa nekim albanskim biznismenima koji hoće da ulažu novac u Srbiju i da otvaraju riblje restorane ovde".

Naveo je i da je veliki broj srpskih biznismena zainteresovan za albansko tržište i za ulaganje.

- Ponosan sam što mogu da im pomognem, a voleo bih da nam se pridruze svi ostali. Za nas bi bilo mnogo važno da to bude BiH, naravno i za Crnu Goru i prištinski deo. Posebno za BiH, jer ćemo danas razgovarati kako kroz elektronsko uvezivanje da se otvare popusti za građane Otvorenog Balkana - istakao je.

"Ako za građane iz Skoplja imate popust, kako je moguće da nemate za građane BiH?", upitao je Vučić. Na pitanje da je Otvoreni Balkan otvoren i za Sarajevo, Podgoricu i Prištinu kakav je smisao ako od njih nema odgovora, Vučić je rekao da je "to njihov izbor".

Video: Nemanja je za samo dve godine postao preduzetnik, a nekada je bio konobar

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    21. decembar 2021 | 09:39

    Lepo dali bi mogli da otvaramo mi u albaniju a radnu snagu nemamo ni mi ugostitelji a oni verovatno će da dovode radnu snagu iz albanije i tako to pocinje dovešće decu u školu pa posle treba negde da žive i na kraj mole alahu samo me interesuje gde ćemo mi jer mi nigde nemamo takve uslove

  • Blagonama

    21. decembar 2021 | 10:19

    Samo fali još za njih da radimo... Posle vičite Kosovo je Srbija a poklonili ste ga albancima, nema ni 10% srba na Kosovu. Tako sad dovedite albance da nasele Beograd, ma celu Srbiju, pa posle kukajte. Očigledno se ne uči na greškama. I taj otvoreni Balkan će biti velika greška. Zna se šta cveta tamo - dilovanje droge, itd. A fino ste počeli da dovlačite i indijce, turke, itd. Za 50g ili manje Srbija će biti muslimanska država, kao i većina Evrope. Migracije, njihova potreba da svi budu muslimani će dovesti do toga. Rašće natalitet, ali sa njihove strane.

  • Miki

    21. decembar 2021 | 10:16

    Ovo je strašno

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>