• 1
 ≫ 

Ko želi Ajfon, mora da pređe na onlajn: Zatvorene sve prodavnice, čak i one najprometnije

 ≫ 

Zabrinutost zbog omikron varijante navela je i druge velike kompanije širom sveta, a ne samo Epl, da pooštre propise

  • 1
iPhone 13 Foto: Tanjug/AP

Kompanija Epl je zatvorila svih 12 prodavnica u Njujorku zbog rasta slučajeva zaraze omikron sojem virusa korona, širom Sjedinjenih Država.

Potrošaci će moći da kupuju robu onlajn putem, a isto tako će je i dobijati, rekao je u ponedeljak portparol kompanije. Kako smo pisali sredinom decembra, Epl je u tom momentu imao zatvorene tri radnje, međutim, sada je rešio da obustavi rad svih objekata.

Među zatvorenim trgovinama su i najprometnije prodavnice na Petoj aveniji, Grand Centralu i SoHou.

"Redovno pratimo situaciju i prilagođavaćemo naše zdravstvene mere i usluge prodavnica kako bismo zaštitili zdravlje kupaca i zaposlenih", navodi se u saopštenju kompanije, koja je, inače, odložila i plan vraćanja zaposlenih u kancelarije.

Na snazi je i obaveza da svi kupci i zaposleni nose maske u prodavnicama u SAD, kada one rade. Zabrinutost zbog omikron varijante navela je i druge velike kompanije širom sveta da pooštre propise.

Sud u Sjedinjenim Državama je ranije u decembru naložio ponovno uspostavljanje obavezne vakcinacije ili testiranja na kovid-19, za velika preduzeća, što obuhvata čak 80 miliona američkih radnika.

Protivnici ove mere su podneli zahtev Vrhovnom sudu da poništi tu odluku. Uprkos napetoj situaciji, akcije Epla su porasle 2,3 posto u ponedeljak i zaključile trgovanje na 180,33 dolara.

Video: Da li karijera može biti neuspešna? Gde grešimo dok je gradimo u Srbiji?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    28. decembar 2021 | 09:50

    Ko želi Ajfon odete u frizerski salon kod Tijane i sve dogovorite..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>