• 2

Otvara se prvi NFT restoran: Da li se hrana samo gleda ili i konzumira? Ovo je koncept

Ako želite da uživate u bogatom meniju, koji čine morski plodovi i razni kokteli, morate kupiti članstvo u NFT-u

  • 2
restoran

Foto: Freepik

Za slučaj da vam je NFT nepoznanica, u pitanju je nezamenljivi token, tj. jedan od oblika kriptovalute koji omogućava da se razna umetnička dela na različitim medijima i sajtovima "tokenišu" i tako prodaju putem sistema digitalne trgovine.

Digitalna sredstva su uveliko zavladala svetskim tržištem, i sve je više kompanija i pojedinaca koji im ukazuju poverenje. NFT sada polako, ali sigurno ulazi i u svet hrane.

Naime, u Njujorku će biti otvoren prvi svetski NFT restoran, pod imenom Flifish Club, gde ćete moći da ručate tek nakon što kupite NFT članstvo.

Iako zvuči kao fikcija, kripto svet postaje naša realnost, a sve više se priča i o metaverzumu.

Šta vas čeka u NFT restoranu?

 

Podsećamo vas na jedan takav sličan koncept: britanska kompanija Selfridges je ponudila NFT haljine brenda Pako Raban koje možete da gledate i da im se divite, čak i da budete vlasnik - ali ne i da ih nosite. Ovde je priča, ipak, malo drugačija.

Hrana servirana u Flifish Club-u će biti opipljiva, ukusna i primamljiva. Ako želite da uživate u bogatom meniju, koji čine morski plodovi i razni kokteli, morate kupiti članstvo u NFT-u. Za to vam ne trebaju hiljade dolara, već samo kriptovaluta.

Za redovno članstvo, poznavaoci hrane će morati da izdvoje 2,5 etereuma i 4,25 etereuma za premijum opciju. Teško je dati precizan odgovor na pitanje koliko je to u dolarima, ali s obzirom na trenutno stanje na tržištu kriptovaluta: manja suma je veća od 5.000 dolara.

Postojeći tokeni se mogu iznajmiti ili preprodati na sekundarnom tržištu.

Kada obezbedite sebi pravo posete ovom ekskluzivnom restoranu, imaćete otvoren pristup raznim pop-up prozorima, dnevnom boravku na otvorenom, koktel salonu i glavnoj trpezariji, mada će samo članovi premijum članstva uživati u Omakase sobi, prostoru sa 14 sedišta gde glavni suši kuvar sprema specijalitete od ribe iz Japana.

"Dođite 2023. i Flifish Club će biti fizički restoran negde u severnom delu Njujorka koji je dizajnirao vodeći arhitekta u jednoj od najlepših zgrada koje postoje. Prostor će biti intiman i prozračan, sa visokim plafonima, posebnim pogledima i kuriranim trenucima", piše na sajtu.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>