• 10

Ko je poslodavac koji kolege časti "grebom" i kakav je dogovor napravio s Netfliksom?

Robert Horvat iz Bačke Topole i njegove kolege iz tri firme postali su srećni dobitnici lutrije. O tome kako su se počastili grebom i svim neverovatnim razgovorima koje su potom vodili pričao nam je sa veseljem u glasu

  • 10
Robert Horvat

Foto: Privatna arhiva

Fotogrfija jednog stanovnika Bačke Topole ovih dana "provukla se" kroz medije. Povod je bio nesvakidašnji. Ne samo da je osvojio veliki dobitak na lutriji, već je odlučio da deo novca pokloni u humanitarne svrhe. Tako se uz portret Roberta Horvata ispisuju reči hvale i dele među prijateljima i pratiocima na društvenim mrežama.

- Svaka čast divnom gospodinu - stoji u jednoj od objava, koja je do nas stigla pre nego vest.

Ono što ovu priču čini još interesantnijom jeste da je Robert preduzetnik, te da je greb-greb listiće kupio za svoje zaposlene. Takođe je interesantno kako su se odlučili na to da se počaste grebom, a još zanimljivije to što svojim očima nisu verovali kad su ogrebali tri miliona.

Na svom "neperfektnom srpskom" Robert, po majci mađarskog, a po ocu crnogorskog porekla, u razgovoru za Telegraf.rs otkrio je kako je osvojeni dobitak danima "sakupljao prašinu".

- Na katolički Božić, koji većina nas slavi, svako je dobio poklon u novcu. Pitao sam da li da im za pravoslavni dam novac ili da radimo nešto kolektivno. Onda smo planirali da odemo zajedno negde, ali smo zbog korone odustali. Kupili smo loto i greb-greb listiće. Seli smo, pričali, jeli, pili, smejali se, pričali o budućnosti, šta ako se korona još produži, i onda neko ogrebe 100 dinara, 200, neko zamenu, kad glavni kuvar reče: 'O, vidi, 3 miliona' - stigosmo od ideje do dobitka.

Robert je inače vlasnik i jedan od 11 radnika u jednom restoranu, teretani i butiku. Prethodno je imao radio i diskoteku, ali ih je korona omela u poslovanju, zbog čega su promenili delatnost. Radnici su iz radija prešli su u butik, a on se nada da će se stvari vratiti na svoje.

- Mi svi počesmo da se smejemo. Rekosmo mu: 'Grebi dalje, malo je to'. Niko nije verovao, posle toga smo to stavili na stranu. Tri, četiri dana je bilo u šanku. I onda me koleginica pita: 'Šta ćemo sa ovim, da bacim? Smeta mi ovde dok čistim.' Ja pitam kolika je dobit, ona pogleda i kaže: ' Dve hiljade i četiristo dinara i ovih tri miliona, što ne znamo da li je ili nije.'

Ja rekoh da neko ode i proveri. Ali niko nije hteo, nisu verovali u to. 'Imamo mi druge poslove' - prenosi šta su mu rekli: - 'Ja idem da kuvam, ja da sredim butik...' Rekoh, dobro, otići ću ja da sredim to.

Neverovatni razgovori, na nivou anegdote, nastavljaju da se nižu.

Robert Horvat

Foto: Privatna arhiva

- Gospođici koja radi tamo rekao sam da smo dobili tri miliona, a ona se smejala: 'Svake nedelje neko kaže da je uzeo velike pare. Onda stavimo u mašinu listić, pa se ispostavi da nema ništa' - navodi šta mu je rekla: - Onda je stavila listić unutra i izašla je šifra 177. To znači da se ne može na mestu isplatiti, da je dobitak veliki.

Rekla mu je da 18 godina radi, a da to još nije videla. Telefonirala je Lutriji Srbije, to su proverili i potvrdili.

- Onda sam se vratio i rekao da smo stvarno dobili tri miliona - prepričava navodeći da neverici ni tu nije stao na kraj.

Fotografijom aparata koji pokazuje navedenu šifru dokazivao im je da su srećni dobitnici.

Tada je doneta odluka šta će sa novcem: polovinu dele među sobom, a drugu polovinu na još dva dela. Od jednog kupuju potrebne mašine, a od drugog izdvajaju za humanitarne svrhe.

Robert kaže da u Bačkoj Topoli postoji udruženje za obolele od Daunovog sindroma i autizma, te da im je potreban novi auto. Preko leta će, kaže, organizovati humanitarni koncert, pa će tu, nada se, dobiti ostatak sume potrebne za kupovinu.

Robert Horvat

Foto: Privatna arhiva

Robert Horvat i(li) Jugović

 

Ono što nam je takođe privuklo pažnju jesu dva prezimena, Horvat i Jugović. Prvo je pravo, drugo pseudonim.

- Jugović je autorsko ime - rekao nam je Robert govoreći o korici knjige "Olja", koju je napisao pre deset godina: - Marđarsko ime se teško pamti. Ja sam se u Jugoslaviji rodio. Neka bude Jugović. Tako sam postao više poznat, da tako kažemo.

Za američki Netfliks svakako je poznat upravo pod tim imenom i prezimenom. Pre dve godine kupili su prava.

- Ove godine je trebalo da počnemo, ali nismo zbog korone. Pravi se film ili serija, još nismo odlučili šta će da bude - kaže nam Robert.

Detalje ugovora ne sme da iznosi, a zbog toga ni detalje o glumcima. Ipak, kaže da će se snimati u koprodukciji SAD, Mađarske i Srbije.

O knjizi je mogao da kaže više.

- U Mađarskoj je godnu i po dana bila najprodavanija knjiga. Onda je to prevedeno na engleski, holandski, srpski - kaže dodajući da u Srbiji prodaja ide slabije: - Ali, nadam se da će i ovde da zaživi kad bude na Netfliksu.

Kaže i da je reč o istinitoj, biografskoj priči, te da se radi o devojčici iz Moldavije koja posredstvom korumpiranog sveštenstva upada u ralje prostitucije.

- Ja sam je upoznao u Budimpešti, godinama smo se mi čuli i družili. Interesantno je  što se ona posle udala za jednog Srbina. Danas živi u Beogradu, imaju dve lepe ćerke - kaže Robert.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>