≫ 

Račun 137, a bakšiš veći od 4.000 evra: "Tresla sam se, to je ono o čemu samo čitaš"

 ≫ 

Kako je sve počelo? Američki pevač Doni Valberg je ostavio "dobru" napojnicu, a onda je njegova supruga pokrenula izazov. Na izazov je pristao milijarder Erni Boš

Komentari

  • Andreja

    7. februar 2022 | 16:58

    Svaka čast gospodinu. Bakšiš je znak zahvalnosti,pogotovo ako je u uslugu uložen vidljivi trud radnika. Nemaju svi novca da ostave veliki bakšiš,ostave i po 10rsd ali od srca. A nama,konobarima je to i jedan vid satisfakcije i motivacije za "samo tako nastavi". Moraš voleti taj posao pre svega. Rad sa ljudima nije nimalo lagan,dobra procena je od izuzetnog značaja. Neki ljudi vole kada se na momenat našalite,neki ne,ali je jako važno svakom gostu prići bez favorizacije i sa širokim osmehom i pozitivnom energijom. Ja svoj posao volim i dan,danas. Drago mi je kada znam da sam makar jednom čoveku ulepšala osmehom dan. To je lično zadovoljstvo. No naravno da sam tu i zbog bakšiša jer plate su dosta niske u našem poslu.. Uvela bih samo beneficirani radni staž :)

  • Iggy

    7. februar 2022 | 09:38

    Neostavljam baksis nikad...radi za platu....kao i ja ..pa trebao bi i meni poslodavac premiju da da...

  • Maverick

    6. februar 2022 | 22:11

    Al se bune konobari na pakistančev komentar😁

  • Branko

    6. februar 2022 | 19:51

    Uvesti obaveznu napojnicu..pa kome se svidja, svidja..

  • Pakistanac

    6. februar 2022 | 11:58

    U kafani narucis mesano meso i konobar ti donese.Baksis treba dati kuvarici,a ne konobaru,jer nije on to spremao.

    • 6. februar 2022 | 12:56

      Kole šljivka

      @Pakistanac

      To je možda u Pakistanu, u Srbiji bakšiš daješ onom ko te ljubazno usluži.

    • 6. februar 2022 | 13:05

      Haha

      @Pakistanac

      Pa idi ti naruci kod kuvara, ko pravi kilometrazu 10x izmisljas sta hoces a konobar stoji ko budala i slusa tvoje izmisljotine onda tvoje reklamacije istreses se konobaru a kuvar ti je spremao, a kuvar ima duplo vecu platu kog ti nevidis dal mu je meso palo na pod i da ne nabrajam vise, a ti koliko vidim nikad i nisi uso u kafanu.

    • 6. februar 2022 | 13:13

      Pakistanac

      @Pakistanac

      @Pa ja imam kafanu u Pakistanu,hahahaha.......

    • 7. februar 2022 | 00:38

      Killian

      @Pakistanac

      Vidiš brale, ja sam radio 15 godina u lancu restorana, gde se bakšiš deli sa kuvarima, a njihova plata 4 puta veća i svi bili zadovoljni.

    • 7. februar 2022 | 02:53

      Perica

      @Pakistanac

      Obicno kuvar ima 3-4 puta vecu platu od konobara zato sto se pretpostavlja da ce konobar da zaradi na baksisu. Naravno da bi neko bio kuvar taj mora da ima znanje, iskustvo, kreativnost. Konobar manje vise samo donese hranu. U nekim restoranima konobari su obavezni da podele baksis sa ostalim osobljem restorana. Tako je u USA.