Svaka čast gospodinu.
Bakšiš je znak zahvalnosti,pogotovo ako je u uslugu uložen vidljivi trud radnika.
Nemaju svi novca da ostave veliki bakšiš,ostave i po 10rsd ali od srca.
A nama,konobarima je to i jedan vid satisfakcije i motivacije za "samo tako nastavi".
Moraš voleti taj posao pre svega. Rad sa ljudima nije nimalo lagan,dobra procena je od izuzetnog značaja. Neki ljudi vole kada se na momenat našalite,neki ne,ali je jako važno svakom gostu prići bez favorizacije i sa širokim osmehom i pozitivnom energijom.
Ja svoj posao volim i dan,danas. Drago mi je kada znam da sam makar jednom čoveku ulepšala osmehom dan. To je lično zadovoljstvo.
No naravno da sam tu i zbog bakšiša jer plate su dosta niske u našem poslu..
Uvela bih samo beneficirani radni staž :)
Pa idi ti naruci kod kuvara, ko pravi kilometrazu 10x izmisljas sta hoces a konobar stoji ko budala i slusa tvoje izmisljotine onda tvoje reklamacije istreses se konobaru a kuvar ti je spremao, a kuvar ima duplo vecu platu kog ti nevidis dal mu je meso palo na pod i da ne nabrajam vise, a ti koliko vidim nikad i nisi uso u kafanu.
Obicno kuvar ima 3-4 puta vecu platu od konobara zato sto se pretpostavlja da ce konobar da zaradi na baksisu. Naravno da bi neko bio kuvar taj mora da ima znanje, iskustvo, kreativnost. Konobar manje vise samo donese hranu. U nekim restoranima konobari su obavezni da podele baksis sa ostalim osobljem restorana. Tako je u USA.
Andreja
Svaka čast gospodinu. Bakšiš je znak zahvalnosti,pogotovo ako je u uslugu uložen vidljivi trud radnika. Nemaju svi novca da ostave veliki bakšiš,ostave i po 10rsd ali od srca. A nama,konobarima je to i jedan vid satisfakcije i motivacije za "samo tako nastavi". Moraš voleti taj posao pre svega. Rad sa ljudima nije nimalo lagan,dobra procena je od izuzetnog značaja. Neki ljudi vole kada se na momenat našalite,neki ne,ali je jako važno svakom gostu prići bez favorizacije i sa širokim osmehom i pozitivnom energijom. Ja svoj posao volim i dan,danas. Drago mi je kada znam da sam makar jednom čoveku ulepšala osmehom dan. To je lično zadovoljstvo. No naravno da sam tu i zbog bakšiša jer plate su dosta niske u našem poslu.. Uvela bih samo beneficirani radni staž :)
Podelite komentar
Iggy
Neostavljam baksis nikad...radi za platu....kao i ja ..pa trebao bi i meni poslodavac premiju da da...
Podelite komentar
Zzzz
@Iggy
Baksis ne ostavljas ali si pravopis ostavio.
Podelite komentar
Maverick
Al se bune konobari na pakistančev komentar😁
Podelite komentar
Branko
Uvesti obaveznu napojnicu..pa kome se svidja, svidja..
Podelite komentar
Pakistanac
U kafani narucis mesano meso i konobar ti donese.Baksis treba dati kuvarici,a ne konobaru,jer nije on to spremao.
Podelite komentar
Kole šljivka
@Pakistanac
To je možda u Pakistanu, u Srbiji bakšiš daješ onom ko te ljubazno usluži.
Podelite komentar
Haha
@Pakistanac
Pa idi ti naruci kod kuvara, ko pravi kilometrazu 10x izmisljas sta hoces a konobar stoji ko budala i slusa tvoje izmisljotine onda tvoje reklamacije istreses se konobaru a kuvar ti je spremao, a kuvar ima duplo vecu platu kog ti nevidis dal mu je meso palo na pod i da ne nabrajam vise, a ti koliko vidim nikad i nisi uso u kafanu.
Podelite komentar
Pakistanac
@Pakistanac
@Pa ja imam kafanu u Pakistanu,hahahaha.......
Podelite komentar
Killian
@Pakistanac
Vidiš brale, ja sam radio 15 godina u lancu restorana, gde se bakšiš deli sa kuvarima, a njihova plata 4 puta veća i svi bili zadovoljni.
Podelite komentar
Perica
@Pakistanac
Obicno kuvar ima 3-4 puta vecu platu od konobara zato sto se pretpostavlja da ce konobar da zaradi na baksisu. Naravno da bi neko bio kuvar taj mora da ima znanje, iskustvo, kreativnost. Konobar manje vise samo donese hranu. U nekim restoranima konobari su obavezni da podele baksis sa ostalim osobljem restorana. Tako je u USA.
Podelite komentar