• 1

Nove investicije u agrar i obnovljive izvore energije: Domaće kompanije najavile ulaganja

Na pitanje o investicijama u narednom periodu, Kostić je dodao da veliki potencijal vidi u oblasti obnovljivih izvora energije

  • 1
KBF Foto: MK

Veliko interesovanje na Kopaonik biznis forumu izazvalo je pitanje investicija domaćih privrednika. Potpredsednik MK Group, najveće regionalne poslovne grupacije, Aleksandar Kostić, najavio je na ovom panelu nova ulaganja kompanije.

„MK Group ostaje u poljoprivredi i prehrambenoj industiji. Moram da istaknem da je, i bez subvencija države za šećer, koje imaju zemlje u regionu, kompanija Sunoko najveći neto izvoznik šećera u Evropi. U prethodnom periodu investirali smo milion i po evra u istraživački centar za šećernu repu, a budući planovi vezani su za otvaranje fabrike alkohola“, rekao je Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group.

Na pitanje o investicijama u narednom periodu, Kostić je dodao da veliki potencijal vidi u oblasti obnovljivih izvora energije: „MK Group će nastaviti da investira u energiju vetra i agrosolarni projekat. Trenutno radimo na realizaciji projekata proizvodnje struje iz energije vetra u vrednosti od 300 miliona evra”.

Na tom panelu, bilo je reči i o trenutnom stanju u svetskoj privredi, i uticaju na našu. 

Video: Mali: U doba najveće ekonomske krize Srbija najbrže napreduje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    13. mart 2022 | 23:20

    Moze kad mu je tajo kupio 3 secerane za 3evra.Sad je lagano

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>