• 2

"U slučaju embarga na rusku naftu, Evropa će biti teško pogođena"

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je novinarima da je pitanje bilo kakve zabrane uvoza ruske nafte veoma kompleksna tema

  • 2
Samit EU Francuska Versaj lideri Foto: Tanjug/AP

Zvanična Moskva je upozorila danas da će Evropa biti teško pogođena u slučaju embarga na rusku naftu, jer bi to urušilo energetsku ravnotežu kontinenta, dok na Sjedinjene Države takva odluka nema uticaj.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je novinarima da je pitanje bilo kakve zabrane uvoza ruske nafte veoma kompleksna tema, prenosi Rojters.

Upravo o tome je i Telegraf Biznis nedavno pisao: Iako Amerika jedva da kupuje naftu od Rusa, a gas uopšte ne kupuje, cene i tamo rastu.

Pojedini ministri spoljnih poslova zemalja članica EU zalažu se za uvođenje naftnog embarga u okviru daljih sankcija prema Rusiji, sa ciljem da kazne Moskvu zbog događaja u Ukrajini, dodaje se.

Informacije da EU razmatra da se pridruži embargu Sjedinjenih Država na uvoz ruske naftne podstakle su danas rast cena "crnog zlata".

Sinoć su pristigle i informacije o tome da kako je Francuska od početka ruskog napada na Ukrajinu na svojoj teritoriji blokirala gotovo 850 miliona evra vrednu imovinu ruskih oligarha - jahte, stanove, bankovne račune.

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wladimir

    21. mart 2022 | 11:43

    Pa da,pametne amere zaboli baš,a vi evropski poslušnici samo sledite primer…kad ćete se više trsiti te Amerike pobogu

  • Nikolas

    21. mart 2022 | 12:30

    AMERICKE MARIONETE SVE CE UCINITI DA UNISTE EVROPSKU EKONOMIJU I NARODE EVROPE !!! RAFOVI SE PRAZNE I POCECE GLAD ZBOG DEMENTNOG RUSOFOBA I KINOFOBA!!! STRADACE NAROD ZBOG PEDOFILA SATANISTA!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>