• 2

Fotografija brodova koja oslikava haos u Šangaju: Svet je opet pred krizom nabavke hrane i sirovina

Zbog usporenog rada najprometnije luke na svetu pogođen je globalni lanac snabdevanja.

  • 2
Šangaj Foto: Pixabay, marinetraffic.com

Zbog drastičnog porasta broja zaraženih korona virusom u Kini nastali su veliki problemi u brodskom saobraćaju na prilazima jednoj od najvažnijih svetskih luka - Šangaju. Ti problemi prete da izazovu lančanu reakciju i preliju se na celu planetu.

U Šangaju je od marta 2022. zabeleženo više od tri miliona zaraženih korona virusom, pa je u gradu uveden "super karantin", zbog čega čak 470 teretnih brodova čeka na prilazima luci.

Brodovi su počeli da se postrojavaju ispred luke nakon što su vlasti prošlog meseca uvele "lokdaun" širom grada kako bi kontrolisale širenje kovida. Zbog usporenog rada najprometnije luke na svetu pogođen je globalni lanac snabdevanja.

Slike sa veb sajta "Marin Trefik", koji prati trenutne pozicije plovila u međunarodnim vodama, pokazuju neverovatnu gužvu koja je nastala u vodama oko kineske luke.

Za sada ne postoje naznake da će se vode oko Šangaja "raščistiti", dok u samom gradu vlada zabrinutost zbog ekonomskih posledica novog, strogog "lokdauna".

Video: Ukrajinci puštoše prodavnice: Gužve u marketima, prazni rafovi, nabavljaju se velike količine zaliha

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gandra

    20. april 2022 | 19:20

    Sve vestacki, samo da se smanji zivotni standard cele populatijce. Da siromasni izumru sto pre, da se smanji populacija globalno.

  • DRagutin

    21. april 2022 | 06:06

    Već je počela lančana reakcija... Hteli ili ne Kina je gospodar sveta u svakom smislu! To njeno zatvaranje luke u Šangaju odmah je osetila Amerika i stao je dotok robe koji je zaustavio transport i oborio zaradu mnogim našim ljudima koji voze i žive od toga i koji šalju pare za Srbiju! Tako da će svi osetiti tu lančanu reakciju...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>