• 5
 ≫ 

U planu avio-linija Rijad-Beograd: "Ova zemlja ubrzano napreduje, to je šansa za srpske firme"

 ≫ 

Momirović se sastao i sa potpredsednikom kompanije Aramko, zaduženim za industrijski razvoj

  • 5
MGSI Foto: MGSI

- Srbija želi da bude deo velikog investicionog plana "Saudija 2030", koji podrazumeva investicije od 100 milijardi dolara u infrastrukturu - izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović.

Kako kaže, uspostavljanje redovne avio-linije između Rijada i Beograda je u planu, a koristi će biti velike. "Saudijska Arabija, članica G-20, jeste zemlja koja se ubrzano ekonomski otvara i modernizuje što postaje velika šansa za naše kompanije da nađu svoje mesto na tržištu", rekao je Momirović posle sastanka sa ministrom transporta i logistike Kraljevine Saudijske Arabije, Salehom bin Našer bin Alali Aljašerom.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na sastanku je bilo reči i o potencijalnim investicijama Saudijske Arabije u Srbiji.

- Istakli smo da želimo da budemo deo impresivnog investicionog plana ''Saudija 2030'', koji podrazumeva investicije od 100 milijardi dolara u infrastrukturu - rekao je.

Ministar se sastao i sa potpredsednikom kompanije Aramko zaduženim za industrijski razvoj, Fahadom Al-Abdul Karimom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji na tržištu snabdevanja naftnim derivatima, a u svetlu najnovijih političkih izazova na istoku Evrope.

MGSI Foto: MGSI
Aramko je najveća svetska kompanija za proizvodnju nafte i ujedno motor razvoja Saudijske Arabije.

U okviru dvodnevnog samita "Forum o budućnosti vazduhoplovstva", koji se prvi put organizuje u prestonici Saudijske Arabije, Momirović je imao priliku da na marginama foruma održi sastanke sa velikim brojem ministara i zvaničnika iz Saudijske Arabije i drugih zemalja sveta.

Održao je bilateralni sastanak i sa malezijskim ministrom za transport Vee Ka Siongom, navedeno je u saopštenju.

MGSI Foto: MGSI

Prema njegovim rečima, Malezija je zainteresovana za kod-šer ugovor sa "Er Srbijom", čime bi zahvaljujući ovom sporazumu, kompanije svojim putnicima mogle ponuditi veći izbor destinacija i bolje transfere preko svojih matičnih aerodroma.

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    11. maj 2022 | 13:02

    JAT - je leteo za Rijad , od 1978 - 1985 god. Divna linija i Rijad koji treba posetiti ! Ima nasih ljudi koji tamo zive !

  • Raska

    11. maj 2022 | 18:17

    Vala samo nam jos oni fale!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>