Lakše je naći 20 brend menadžera nego pomoćnog kuvara: "Nema ko da secka luk"

Komentari

  • xs

    30. maj 2022 | 12:20

    Radim u restoranu u Srbiji.Vec 3 meseca nisam prijavljena iako obecavaju.Konobara/ca nema,nema sankera,nema kuvara,nema pomocbih kuvara.Ljudi nema jer nece niko da radi za to sto nude!Samo pumpica za astmu kosta 2500 din a gde je privatan stan,dva skolarca od kojih je jedan maturant!Nemojte da me pitate zasto radim tako!Zato sto jeb** trenutno moram dok se ne snadjwm za bolje.A da radno vreme je od do...

  • Darko

    30. maj 2022 | 12:11

    Svi se zale da su im male plate i da gazde ne plaćaju. Kad sve znate sto i sami ne budete gazde. Nista jednostavnije,ti uzivas a drugi rade za tebe. Jedno je znati jedan posao a sasvim drugi sve to organizovati,ulozi,rizikovati,prodati.... Znam ljude koji su odlicni u svom poslu ali ne mogu sami nista bukvalno da organizuju. E zato radis za drugog

    • 30. maj 2022 | 12:43

      Nemke

      @Darko

      Ajde ne lupaj, ja radim kao menadzer, vodim bukvalno ceo biznis, a plata nikakva! I jos kad sam trazio povišicu, gazda se zali kako nema dovoljno posla, a mi se razbijamo nema stajanja! Pa znas sta, videce me jos mesec dana na ovom poslu, a onda neka trazi magarca da mu radi to sve, da vidis kad ce ga naci!

  • Nemke

    30. maj 2022 | 11:50

    Neka neka, poslodavci su mislili da su moćni i da mogu da rade sta hoce, plate male a radis kao rob. Sad se sve to vraca polako!

  • Lun

    30. maj 2022 | 10:02

    Nema vise robova iz Slavonje i Bosne, platite osobu kako treba, ce vidite koliko ih dodje na razgovor, jednu im platu obecaju a drugu daju, nije narod vise naivan na balkanski sindrom.

  • Pera

    30. maj 2022 | 08:56

    Pa svi bi leba bez motike...Menadžer u prevodu lebar tj lezi lebe da te pojedem ništa nerade a 3 puta veća plata od radnika ...

  • Marković

    30. maj 2022 | 08:54

    Ima ko da vozi ali za normalnu platu od 1500+ eura shodno troškovima života od minimum 1000+ eura.Nemate 1500+ eura plate?Nema posla.Radite sami.Uzmite nož pa sami kao vlasnici sekcajte luk i pravite roštilj pa kad ne možete da postignete sve da iseckate kao vlasnici ONDA TRAŽITE RADNIKE. ZNači otvorio sam lokal i postao sam "gazda".GAZDA SI KAD ISPLATIŠ SVE NA VREME.I "radnike" koji ti rade za crkavicu i račune koje nikad ne plaćaš i poreze koje platiš nešto korumpiraš inspektoru da bi ti stavio slučaj u fioci na xy godina.

  • Crnogorac

    30. maj 2022 | 08:49

    Nije tačno, radnika ima ali ih platite kao ljude a ne ko sirotinju dok gazda kupi kajmak...

    • 30. maj 2022 | 09:06

      Bole

      @Crnogorac

      Pa ako je bas tako budi ti gazda. I dizi plate u nebesa.

    • 30. maj 2022 | 11:21

      Jelena

      @Crnogorac

      Slazem se! Zbog takvih sam napustila kuhinju pre 4 godine! Dusu bi da ti izvade za male pare🤦🏻‍♀️

  • NS

    30. maj 2022 | 08:43

    Samo treba podići plate, pošteno platiti prekovremene sate, shodno radnom vremenu koje je klizno, prijava na 100%, poštovati bolovanja i godišnje odmore, otimali bi se za bilo koji posao. Ljudi ne vole da se osećaju iskorišćeno od strane poslodavca...možeš me zeznuti jednom i nikad više. I ne treba da imaju zaposlene ako ne plaćaju..čast izuzecima koji sigurno nemaju problem sa zaposlenima.

  • Tina

    30. maj 2022 | 08:41

    Pa kad svi hoce da budu nazovi menadzeri i menadzerke...