• 0

EXIT dadilje, novi biznis - čuvanje dece tokom festivala: Priča za laku noć, spavanjac, jutarnje razgibavanje

Društvenim mrežama se širi oglas za čuvanje dece tokom ovog festivala

  • 0
Egzit Exit dadilje 2022  čuvanje dece Foto: Twitter/guccibahbie, Milena Đorđević

Najveći muzički festival u Srbiji EXIT koji počinje sutra, 7. jula, osim što puni džepove stanodavcima, iznedrio je još jedan biznis a to je čuvanje dece čiji roditelji nemaju kome da ih ostave da bi otišli na ovaj događaj.

Društvenim mrežama se širi oglasa za čuvanje dece tokom ovog festivala, a kako smo uspeli da saznamo, cena je od 600 dinara po satu.

Jedan od oglasa odnosi se na noćno čuvanje dece tokom EXIT-a.  Svi zainteresovani su mogli da se jave do 5. jula, a predviđeno je da se deca čuvaju sve do završetka festivala, 10. jula.

Deca imaju večeru, đuskanje uz muziku, spremanje za spavanje, priče za laku noć, spavanje a ujutro buđenje, pranje zubića, jutarnje razgibavanje, doručak, igranje u dvorištu i užinu, nakon koje, oko podneva odnosno od 11.30 do 12h roditelji treba da dođu po decu.

Na ovu ideju je navodno, došao jedan novosadski preduzetnik, a pored njega za čuvanje se nude i devojke i žene koje inače čuvaju decu.

Telegraf Biznis je razgovarao sa jednom bebisiterkom, koja se takođe oglasila da čuva decu tokom ovom muzičkog festivala. Ona čuvanje dece naplaćuje 600 dinara po satu. 

-  Ja decu čuvam kod njihove kuće, nemam igraonicu. Inače, čuvam decu, to radim i sada dok razgovaram sa vama. Što se EXIT-a tiče, iako sam se i ja oglasila da mogu da čuvam decu tokom EXIT-a, još mi se niko nije javio - kazala je za Telegraf Biznis ova novosadska bebisiterka.

Inače, oglas koji se širi mrežama, naišao je oprečne komentare. Jedni su žalili što se oni nisu setili te ideje, drugi su se smejali i iščuđavali što će deca đuskati uz muziku, a poveća grupi ljudi povela polemiku na dve teme - koliko je pametno po psihu deteta da ostane da prenoći kod nepoznatih ljudi, i zašto i roditelji nemaju pravo na život.

- Ne znam da li imate dete. Ako imate, trebalo bi da znate da je nije baš najsjajnije po dečiju psihu, ostaviti ga nekome na čuvanje (i uspavljivanje-što su trenuci kada se najviše povezujete sa svojim detetom, pričajući o danu, emocijama, situacijama..). Ima tu mnogo šta loše - napisala je jedna korisnica Tvitera.

Druga je podsetila da je i za vrtić neophodno privikavanje:

- Tuga. Zamisli ostaviš dete potpuno nepoznatoj osobi na čuvanje. Pa, i za vrtić postoji privikavanje. Kakav je to šok za njih. Možda neko može. Ja ne. Ako sam ih rodila završila sam sa celonoćnim izlascima.

Ali, bilo je i onih koji su otišli korak napred jer smatraju da "ovo treba da se uvede kao redovna opcija pogotovo vikendom", kao i onih da je za decu trebalo organizovati ekskurziju na 4 dana.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>