• 41
 ≫ 

Za vožnju od 7 minuta uzeo joj 2.000 dinara: Pazite se divljih taksista večeras, ovako varaju

 ≫ 

Prosečna cena vožnje od autobuske stanice do tvrđave, u prvoj tarifi, iznosi između 400-500 dinara

  • 41
Taksi taxi Egzit Exit Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Shutterstock

Večeras u Novom Sadu počinje Exit festival. Poznato je da tokom trajanja festivala Novi Sad poseti veliki broj inostranih i domaćih turista, ali i da pojedinci njihovu neinformisanost pokušavaju da pretvore u ličnu materijalnu korist.

Cene hrane, pića i smeštaja vrtoglavo skaču, a "divlji" taksisti po bezobrazno visokim cenama nude svoje usluge. To nam je posvedočila i čitateljka koja je, kako nam navodi prevarena.

"Krenula sam sa momkom vozom na Exit i kada smo stigli u Novi Sad ušli smo u prvi taksi. U pitanje je bela "dacia", a sada sam uverena da je reč o "divljem" taksisti, odnosno da vozi nelegalno. Vožnja od železničke stance do smeštaja je trajala nepunih sedam minuta, a naplaćena je 2.000 dinara. Zatečena, nisama ni stigla da odreagujem pa sam platila i izašla", kaže za Telegraf Biznis J.J.

Naša sagovornica navodi da želi da upozori druge da ne bi prošli isto što i ona.

Ipak, zvanični taksi prevoznici voziće po redovnim tarifama za vreme trajanja Exit festivala.

Postoji veliki broj taksi prevoznika u Novom Sadu i njihov zadatak je da vas po pristupačnim cenama, brzo i bezbedno odvezu do željene lokacije.

Taksi prevoznici voze u tarife:

START: 140 din

DNEVNA: 65 din/km

NOĆNA : 78 din /kmV

AN GRADA : 110 din / km.

Prosečna cena vožnje od autobuske stanice do tvrđave, u prvoj tarifi, iznosi između 400-500 dinara.

EXIT Foto: Privatna arhiva

Ukoliko dolazite svojim automobilom, evo kako se plaća parking: 

Širom grada postoje posebno obeležena mesta na kojima možete parkirati svoja vozila. Bitno je da ne ostavljate kola bez nadzora na mestima koja nisu obeležena za parkiranje kako biste izbegli odnošenje vozila od strane službe Parking servisa.

Novi Sad je podeljen u 3 parking zone:

1. Plava (44 dinara na sat). Parking može da se plati slanjem SMS-a sa mobilnog telefona na broj 8212, sa parkomata ili obližnje trafike. Parking se naplaćuje: radnim danima od 07- 21h i subotom od 07- 14h.

2. Crvena (53 dinara na sat – limit zadržavanje je 120 minuta). Parking može da se plati slanjem SMS-a sa mobilnog telefona na broj 8211, sa parkomata ili obližnje trafike. Parking se naplaćuje: radnim danima od 07- 21h i subotom od 07- 14h.

3. Bela (30 dinara na sat ili 100 dinara za ceo dan). Parking može da se plati slanjem SMS-a sa mobilnog telefona na broj 8218 (na sat) ili 8215 (dnevno), sa parkomata ili obližnje trafike. Parking se naplaćuje: radnim danima od 07- 21h i subotom od 07- 14h.

Video: Ulicama Londona vozi muzički taksi i s njim ne možete da se prevezete gde želite

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    7. jul 2022 | 16:56

    Ko da pazi, šta da pazi . . . pa svugde u svetu postoje službe da paze i štite građane od prevaranata jedino u Srbiji običan svet mora da pazi na sve i svašta a plaćene službe da lade ?

  • Ada Ciganija

    7. jul 2022 | 16:17

    Zar ne bi trebali taxisti da se plase inspekcije,a ne mi taxista?

  • Zoran

    7. jul 2022 | 16:46

    Gde su saobraćajna inspekcija i komunalna policija neka hapse i otimaju automobile onima koji pljačkaju putnike.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>