• 0
 ≫ 

Posrnulog kineskog giganta za nekretnine napušta ključan čovek: Odlazi jedan od osnivača

 ≫ 

Milijarder se povukao sa svoje pozicije predsednika glavnog ogranka kompanije za nekretnine

  • 0
Evergrande, Hong kong, Hongkong, Foto: Shutterstock, Pixabay

Milijarder, osnivač najzaduženijeg kineskog investitora Evergrande Hui Ka Jan podneo je ostavku na mesto predsednika njegovog ogranka za nekretnine.

Vest o odlasku Ka Jana dovela je do pada akcija Evergrandea i bila je još jedan znak napora Pekinga da obuzda korporativne dugove.

Milijarder se povukao sa svoje pozicije predsednika glavnog ogranka kompanije za nekretnine, Hengda Ril estejt, navodi se u obaveštenju.

Vest da će ga zameniti Zhao Changlong, prethodni direktor kompanije, dovela je do pada akcija investitora za više od 4 procenta.

Evergrande je kineski korporativni gigant koji je pao pod lupu regulatora koji žele da obuzdaju neposlušne korporativne dugove. Jedna od kompanija sa najvećim dugom u zemlji, ima čak 300 milijardi dolara neplaćenih računa i kredita.

Evergrande je rasprodao delove svog carstva da bi preživeo. Sam direktor je rekao investitorima da kompanija naporno radi na otplati nekih svojih kredita i da je smanjila dug.

Promene u rukovodstvu mogle bi nagovestiti nova previranja.

Evergrande je prošle nedelje potvrdio izveštaje da je u pregovorima sa potencijalnim kupcima o prodaji svog poslovanja sa električnim vozilima i jedinice za upravljanje imovinom.

Video: Ovladavanje svetom preko košarkaša od 230cm: Karijera Jao Minga krije mračnu tajnu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>