• 0

Šampion UFC-a zaradio više od tokena nego od borbe: Cifra je astronomska

Pritom, treba pomenuti da su mešovite borilačke veštine najbrže rastući sport u SAD i jedan od najbrže rastućih sportova na svetu

  • 0
Francis Ngannou   NFT token Foto: Profimedia/USA TODAY Network/ddp USA, Pixabay

Kamerunski umetnik mešovitih borilačkih veština, Francis Zavier Ngannou (36), odlučio je da uđe u svet kriptovaluta, odnosno NFT-ja.

Naime, UFC-ov šampion u teškoj kategoriji, prošle godine je zaradio više novca upravo od nezamenljivih tokena nego u oktagonu.

UFC (Ultimate Fighting Championship) mu je, navodno, platio 580.000 dolara za nokautiranje bivšeg šampiona u teškoj kategoriji, Stipea Miočića, u drugoj rundi njihovog dugo očekivanog revanša.

Njih dvojica su se borila na UFC 260 u Las Vegasu 27. marta 2021. godine, piše Jahu, a odmah nakon pobede - Ngannou je izložio svoju prvu NFT kolekciju na sajtu MakerPlace.

Tu je ostvario prodaju u visini od 581.000 dolara, a treba pomenuti da su mešovite borilačke veštine najbrže rastući sport u SAD i jedan od najbrže rastućih sportova na svetu.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>