• 2

Avio kompanija traži od svojih top menadžera da rade kao nosači kofera, nemaju radnike

Kao i mnoge svetske avio-kompanije, i Kvantas se bori da obnovi svoje usluge

  • 2
Heathrow Airport, Hitrou aerodrom, aerodrom, putnici, maske, terminal, torba, kofer, prtljag, putovanja

Heathrow / Foto: Tanjug/AP

Australijski avio-prevoznik Kvantas zatražio je od zaposlenih u top-menadžmentu da tri meseca rade kao "rukovaoci prtljaga", dok kompanija pokušava da se izbori sa akutnim nedostatkom radne snage.

Šef operacija kompanije traži najmanje 100 volontera za rad na aerodromima u Sidneju i Melburnu, a zadaci uključuju utovar i istovar torbi, kao i vožnju vozila za premeštanje prtljaga po aerodromima, prenosi BBC.

Kao i mnoge svetske avio-kompanije, i Kvantas se bori da obnovi svoje usluge u punom kapacitetu uporedo sa otvaranjem granica.

"Povećan broj novozaraženih korona virusom u zimskom periodu, porast broja obolelih od kovida-19 u celoj zajednici, zajedno sa stalnim fluktuacijama na tržištu rada, izazovi su za pronalaženje radne snage u našoj industriji", rekao je direktor operacija u Kvantasu Kolin Hjuz u mejlu upućenom BBC-u.

Video: MUP raspolaze najsnažnijom helikopterskom flotom na Balkanu: Vulin se uverio u snagu Super pume

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goga

    9. avgust 2022 | 22:06

    Prve sedmice korone gotovo sve aviokompanije su otpuštale zaposlene masovno. Hteli da uštede.E sad su očekivano u problemu.Ti isti menadžeri nisu dobro procenili pa sad nek vuku kofere.

  • Sale

    8. avgust 2022 | 20:22

    Boze dragi koliko laži. Pa gde su svi radnici. Kovid pa ne mogu da nađu jel.. air Canada je otpustila sve pilote i zaposlene koji su odbili vakcinu i sad se bore sa nedostatkom radnika. Kašnjenje letova i otkazivanje. Promenite polisu prema zaposlenima jer vakcine ne sprečavaju virus da se širi i pustite ljude da rade

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>