• 0
 ≫ 

Rudari Resavice održali štrajk upozorenja, traže veće plate: Ministarka razmatra zahteve

 ≫ 

Sindikat se dopisom obratio ministarki rudarstva i energetike Dubravki Đedović

  • 0
Rudnik Resavica

Foto: JPPEU Resavica

U svih devet rudnika uglja sa podzemnom eksploatacijom "Resavica" jutros je, pre početka prve smene, održan jednočasovni štrajk upozorenja, javio je RTS.

Sindikat rudara ovog javnog preduzeća traži povećanje zarada i razgovore o statusu i budućnosti rudnika uglja sa podzemnim kopom.

Kako navodi RTS, ovaj sindikat se dopisom obratio ministarki rudarstva i energetike Dubravki Đedović tražeći hitan sastanak i razgovore o problemima rudara, na šta je ona odgovorila da je Ministarstvo upoznato sa "hronično teškom situacijom rudara i u narednom periodu će uložiti maksimalne napore u rešavanje ovih problema".

U međuvremenu, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i v.d direktorom JP PEU „Resavica“ Sašom Spasićem o poslovanju „Resavice“ i unapređenju položaja radnika.

Ministarstvo rudarstva i energetike i država će uložiti maksimalne napore da razmotri zahteve rudara kako bismo što pre došli do kompromisnog rešenje, poručila je ministarka Đedović.

Dubravka

Foto: MER

Na sastanku je izjavila da je upoznata sa hronično teškom situacijom u „Resavici“, podsetila na izuzetno velike državne subvencije,
ali i ukazala na tešku situaciju u kojoj se nalazi ceo svet, pa i Srbija, kada je u pitanju energetika i u tom smislu istakla da je prioritetni zadatak da prezimimo zimu sa dovoljno energije i energenata.

„Imate moje lično i profesionalno saosećanje, jer kao dete rudara dobro znam koliko ja vaš posao težak i odgovoran. Vaši zahtevi za boljim uslovima rada i zaradama su opravdani, ali moramo zajedno da dođemo do strateških i održivih rešenja, kako bi se stvorili bolji uslovi za rad”, naglasila je Đedović

Video: U Senjskom rudniku radi najstarija aktivna parna mašina: Ima više od veka, nikad nije zakazala

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari