• 0

Da li je ovo najveći štrajk medicinskih sestara ikada? 10.000 radnica nema nameru da "ćuti"

Osoblje hitne pomoći u Engleskoj i Velsu najavilo takođe je obustavu rada

  • 0
Štrajk medicinskih sestara Britanija Engleska, Štrajk u Britaniji Foto: Tanjug/AP

Oko 10.000 medicinskih sestara, zaposlenih u Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) Velike Britanije, najavilo je da će stupiti u štrajk sutra, drugi put za manje od nedelju dana, u znak protesta zbog malih plata.

Kako smo juče pisali, britanska vlada je ponudila povećanje prosečne plate od 4% medicinskim sestrama, uoči njihovog drugog štrajka - planiranog za 20. decembar, širom zemlje, u momentu kada inflacija iznosi više od 10 procenata.

Osoblje hitne pomoći u Engleskoj i Velsu najavilo takođe je obustavu rada, osim ako se na sastanku zakazanom za danas ne postigne dogovor sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite, Stivom Barklijem, koji je pozvao predstavnike tri sindikata koji predstavljaju bolničare na razgovore, prenosi BBC.

Medicinske sestre su prošle nedelje organizovale svoj najveći štrajk u istoriji NHS-a. Skoro 10.000 zaposlenih je obustavom rada pokazalo svoje nezadovoljstvo, a samo u Engleskoj je čak 16.000 termina i operacija moralo biti pomereno.

Štrajkovale su medicinske sestre zaposlene u nešto više od četvrtine bolnica u Engleskoj, svim zdravstvenim odborima u Severnoj Irskoj i svim zdravstvenim odborima, osim jednog u Velsu.

Medicinske sestre u Škotskoj nisu štrajkovale.

Video: Orgomne gužve na benzinskim pumpama po Francuskoj i dalje traju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>