• 2

"Odgovorni su, vredni i radni": U fabrici kod Kraljeva rade osobe sa invaliditetom i sjajni su u svom poslu

Ovaj gest kraljevačkih preuzetnika iz Obilićeve ulice, uneo je novu nadu u život osoba sa invaliditetim, jer je najbolji dokaz da i za one koji spadaju u kategoriju slabozapošljivih lica ima posla

  • 2
Firma u kojoj rade osobe sa invaliditetom

Foto: RINA

Prethodnih godina u Kraljevu je otvoreno nekoliko novih fabrika koje zapošljavaju na stotine radnika. Ipak jedno malo privatno preduzeće za razliku od svih tih velikih ističe se po posebnoj toplini i srcu velikom kao kuća. U proizvodnji jedne štamparije stalno zaposlenje pronašlo je 16 osoba sa nekim vidom invaliditeta.

- Od devetnaest osoba koje su zaposlene u našoj maloj firmi, njih 16 je sa invaliditetom. Oni su zaista vrlo odgovorni, vredni, radni i marljivi kada je posao u pitanju i to se vidi na delu. Proizvodi napravljeni njihovim spretnim i vrednim rukama su bez premca - kaže Verica Voštinić iz ovog kraljevačkog preduzeća.

Topola porodična atmosfera, rad uz osmeh i uspešno prevazilaženje svih prepreka odlikuju ove hrabre ljude koji sa svojih deset prstiju zarađuju svoj dinar. Da puno ljubavi i pažnje ulažu u sve što rade, vrlo lako se može videti na prvi pogled na proizvodima koje stvaraju.

- Savremenim mašinama, uspeli smo da odgovorimo na sve zahteve klijenata. Oni i sami često dolaze u naše prostorije i tada mogu da uvide koliko je naš kolektiv poseban u svakom smislu i koliko se zaposleni uprkos invaliditetu trude da daju svoj maksimum u svemu što rade", dodala je Verica.

Ovaj gest kraljevačkih preuzetnika iz Obilićeve ulice, uneo je novu nadu u život osoba sa invaliditetim, jer je najbolji dokaz da i za one koji spadaju u kategoriju slabozapošljivih lica ima posla.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>