• 2
 ≫ 

Vučić sa Vesićem obišao radove na brzoj pruzi Novi Sad-Subotica: Deonica će biti završena do kraja 2024.

 ≫ 

Podsetimo, ova deonica duga je 108,2 kilometra, deo je globalne inicijative Kine "Pojas i put" i inicirana je na samitu 16 zemalja centralane i sitočne Evrope i Kine na samitu održanom 2016. godine

  • 2
Goran Vesić Aleksandar Vučić Foto: Facebook Goran Vesić

Aleksandar Vučić je danas obišao radove na izgradnji deonice brze pruge Novi Sad - Subotica, a u njegovom društvu bio je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić

"Sa predsednikom Aleksandrom Vučićem danas na železničkom nadvožnjaku u izgradnji u Stepanovićevu na 95 kilometru i 739 metru brze pruge između Beograda i Subotice. Kako je danas predsednik Aleksandar Vučić objavio deonica brze pruge između Beograda i Novog Sada dužine 108 kilometara biće završena do kraja 2024. godine umesto do kraja 2025. godine kako je predviđeno ugovorom."

Podsetimo, ova deonica duga je 108,2 kilometra, deo je globalne inicijative Kine "Pojas i put" i inicirana je na samitu 16 zemalja centralane i sitočne Evrope i Kine na samitu održanom 2016. godine.

- Imamo malih problema sa radovima, ali smo zamolili kineske izvođače da za najmanje šest meseci ubrzaju radove, kako bismo mogli da radimo bar upola kao vi u Kini - rekao je Vučić obraćajući se kineskoj ambasadorki Čen Bo.

Projektom je predviđena rekonstrukcija devet železničkih stanica (Novi Sad, Sajlovo, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Bačka Topola, Žednik, Naumovićevo i Subotica), kao i tri nove stanice sa staničnim kapacitetima (Rumenka, Vrbas i Lovćenac).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    14. januar 2023 | 13:26

    Šta kaže kad ce biti sanirana pruga u Pirotu

  • Map

    14. januar 2023 | 15:37

    Ka se pouta Partizanska ulica u Novom Sadu koje je zatvorena zbog izgradnje pruznog nadvožnjaka a vec su probijena četri roka za završetak

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>